Следвайте "Буднаера" в Телеграм

У Кайлин

Китайска компания ще уволнява служители за развод и афери

Джанг Йи (Zhang Yi), метреса на Лию Джихуа (Liu Zhihua)
Джанг Йи (Zhang Yi), метреса на Лию Джихуа (Liu Zhihua), бивш зам. кмет на Пекин. След като не успява да го изнуди за 50 милиона долара, тя заснема на видео една от "лудите им сексуални срещи" в хотел в Хонг Конг. Впоследствие Джанг изпраща видео записа на Централната комисия за дисциплинарна инспекция и "довършва" кариерата на Лию.

Наскоро бижутерийна компания в Шенджен - един от най-големите в света произвоствени центрове и северен съсед на Хонг Конг, реши да уволнява служители за изневяра и развод, което предизвика много онлайн дискусии...



Фирмата е издала разпоредба, че всеки, който се разведе, има извънбрачни връзки, поддържа любовници, или се държи неморално, ще загуби работата си, съобщи китайският ежедневник Guangzhou Daily.

Директорът на компанията заяви пред вестника, че този нов регламент има за цел да популяризира корпоративната култура на "вярност в любовта и хармония в семейството". Той каза, че това е много сериозно нещо, така че който нарушава тази наредба, независимо дали е високопоставен директор или обикновен работник, ще бъде уволнен.

Много нетизени публикуваха своите мнения по въпроса на Weibo.com, най-голямата китайска микроблогова (социална) мрежа.

"Стабилността на семейството е крайъгълен камък за всяко хармонично общество", коментира нетизен “Mahon” - “Аз подкрепям тази добра норма на поведение. На служителите с морал може да се разчита. Трябва да се насърчава популяризирането на тази норма в нашето общество”.

Интернет потребител “Daisy Education Aid_Roshi” писа: "Аз съм абсолютно 'за'. В нашето общество вече се наблюдава известен контрол в това отношение, тъй като кръвосмешението е често срещано и много семейства са унищожени."

Нетизен "Giaofu" заявява: "Аз препоръчам това правило да се приложи на всички нива в правителството! Държавните служители трябва да се очаква да се съобразяват с това правило дори още повече."

Адвокати от Шанхай, занимаващи се с разводни дела, казаха, че процентът на разводите в Пекин и Шанхай през 2010 г. бил съотвенто 39% и 38%, докато лихвените проценти в шест други градове като Шенджен и Гуанджоу, също са били над 30%, съобщава уебсайтът за бракове  www.hunyinfa021.com .

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!