Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Уен Джун, DJY

Паника в отговор на анти-корупционна и морална гражданска инициатива

Паника в отговор на анти-корупционна и морална гражданска инициатива
Снимка: kuaile800.com
Снимка на един от постерите. (Tianya.cn)

В Китай настана паника сред местните комунистически власти в южно-централна провинция,  след появата на множество постери, обявяващи гражданска анти-корупционна кампания в два града на провинцията. В рамките на два часа над 100 полицаи са били изпратени, за да премахнат постерите, което предизвика подигравки от страна на гражданите към паниката на властите.

Плакатите гласят, че корупцията сред държавните служители в региона е повсеместна, но каквито и да било криминални обвинения са безпредметни, тъй като всичко се прикрива. Ако обвиненията стигнат до по-високи нива на управление, хората ще бъдат считани за подали незаконно петиция на по-висока инстанция и изпратени в център за задържане или трудов лагер.

Вместо това, постерите призовават гражданите да се свържат с автора, с псевдоним "Гуанинту", и да предоставят информация за случаи на корупция, като подкупи, необявени частни активи, любовници и извънбрачни деца, както и използването на държавни превозни средства за частни нужди. В долната част на постера е номерът за контакт на Гуанинту.

Нетизен, който твърди, че е приятел на Гунинту казва, че властите са опитали да открият Гунинту в дома му същата вечер, което го е принудило да търси убежище другаде. Той призова нетизените в Китай  да помогнат за безопасността на Гуанинту.

корупция, подкупи, необявени частни активи, любовници и извънбрачни деца
Epoch Times (大纪元插图)


Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!