Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай продължава да затяга контрола в интернет

Google е една от компаниите, които най-често имат проблеми с контрола на китайския режим.
Google е една от компаниите, които най-често имат проблеми с контрола на китайския режим. В началото на ноември 2012 г. компанията се оплака, че някои нейни услуги са били блокирани за китайските потребители. (MARTIN OESER/AFP/Getty Images)

Китайската комунистическа партия за пореден път затегна контрола върху интернет достъпа за гражданите си, като е въвела нов "Велик китайски firewall", съобщава в. Guardian.

Новата система е самообучаваща се. Тя анализира интернет трафика на съответния потребител и самостоятелно открива и блокира опитите за отваряне на уебстраници забранени от режима. Тя безпроблемно се справя дори и с криптираните връзки използвани от повечето VPN системи, и така блокира дейността на компании, които предлагат VPN връзки, за заобикаляне на забраните.

Guardian дори твърди, позовавайки се на източник пожелал анонимност, че China Unicom, един от най-големите китайски телекоми, дори е започнал моменталното спиране на връзки, в които е засечен VPN.

Затегнатият контрол в интернет е традиционна практика на китайския режим, който системно филтрира за своите граждани съдържанието на глобалния интернет.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!