Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Денят на правата на човека в Пекин задушен от полиция

Снимка от събитието на 10 декември, когато хиляди петиционери от цял Китай се стекоха към Пекин и се събраха пред сградата Офиса на ООН, за да протестират срещу разрушаването на домовете им.
Снимка от събитието на 10 декември, когато хиляди петиционери от цял Китай се стекоха към Пекин и се събраха пред сградата Офиса на ООН, за да протестират срещу разрушаването на домовете им. Те скандираха лозунги, държейки в ръцете си документи за своето несправедливо трериране от китайския режим. (Снимка от доброволец)

Стотици китайски активисти са били арестувани в Пекин на 10 декември, тъй като се опитали да протестират срещу нарушенията на човешките права в близост до квартирата на ръководството на Китайската комунистическа партия, както и на други места в столицата.

Много вносители на петиции, както и лишени от собственост китайци са пътували до столицата да подадат жалби. Те са отивали към сградата на Комисията на ООН за правата на човека, за да протестират и подадат жалби срещу китайския режим. Но всички са били арестувани и наблъскани в автобуси от униформени и цивилни полицаи, съобщи Джя Лианмей, свидетел и петиционер от Пекин.

Китайските петиционери за човешки права, събрали се на 10 декември в Пекин, бяха разпитвани, блокирани и дори арестувани от цивилни и униформени полицаи.
Китайските петиционери за човешки права, събрали се на 10 декември в Пекин, бяха разпитвани, блокирани и дори арестувани от цивилни и униформени полицаи. (Снимка:AFP)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!