Следвайте "Буднаера" в Телеграм

China's Forbidden News

Изобличени: "Класове за обучение в закона" на Управление 610

Видеоклип изложи т.нар. "Класове за обучение в закона", които са всъщност "черни затвори" за задържане на практикуващи Фалун Гонг, разположени в изолирани места и без никакви означения, като според полицията те са създадени от Управление 610, което според експерти е престъпна организация...


Видео клип на boxun.com показва голяма сграда в предградие на град Ухан, провинция Хубей. Тя няма надписи, а стените й са покрити с решетки и остри стъкла. Според твърденията това са "Класове за обучение в закона в Jiangxia Wulijie", създадени от правителството на провинция Хубей.

Видео клипът показа и още по-скрито място, "Класове за обучение в закона" в Източен и Западен Байчуа. То е в област Джянган, Ухан, и има надпис,
"Център за образование и развитие, обл. Джянган". След което видеото разкрива "Класове за обучение в закона", намиращи се в Юиантоу, обл. Учанг.

Във видеото се провежда диалог между лице и човек от персонала, където лицето пита защо са затворени тези хора, какво е това място и кой го управлява. Служителят отговаря, че това е център за задържане.

Лицето отвръща: "Центровете за задържане имат надписи и са под обществената система за сигурност. Бих искал да знам кои са вашите началници. Когато попитах вчера, някой каза, това е за задържане на практикуващи Фалун Гонг."

Докато двамата разговарят до тях спира полицейска кола и от нея излиза полицай. Лицето задава и на полицая подобни въпроси. Полицаят казва: "Аз не работя тук. Не съм им началник. Това идва от общинската власт, Управление 610 към общинската власт."

По този въпрос Джао Юанминг, правен експерт и специалист по въпросите за Китай посочи, че Управление 610 е престъпна организация. Тя не се контролира директно от китайското правителство, нито от Китайската комунистическа партия (ККП). Това управление е подчинено на Комитета по политически и законодателни въпроси (КПЗВ / PLAC).

Джао Юанминг каза: "Тези институции са всъщност като черни съдилища, черни затвори, или черни центрове за задържане. Те нарушават правата на човека и очернят репутацията на хората. Всички те знаят, че това поведение е незаконно, затова намират уединени места, за които никой не знае, за да осъществяват бруталното преследване на практикуващи Фалун Гонг."

Ли Джинг от провинция Ляонинг е била брутално измъчвана в един от тези т. н. "Класове за обучение в закона". Тя посочи, че тези "класове" са известни също като "класове за промиване на мозъка". Те са из цял Китай с цел да осъществяват преследването на практикуващите Фалун Гонг и по жестокост не отстъпват на центровете за задържане и затворите.

За тях Ли Джинг каза: "Сега международната общественост разбра за преследването на практикуващите Фалун Гонг в центровете за задържане и затворите, както и за отнемането на органи. Така, че те смениха името си на Класове за обучение в закона".

Според документи на Световната организация за разследване преследването на Фалун Гонг (WOIPFG) от 2003 г., 1/4 от БВП на Китай се използва за преследването на Фалун Гонг. ККП използва и създава нови центрове за задържане, за трудово възпитание, затвори, класове за промиване на съзнанието и болници, както и да осъществява своето брутално и нехуманно преследване на невинни практикуващи Фалун Гонг.

От юли 1999 г., Управление 610 извършва гонения на Фалун Гонг практикуващи под преките заповеди на КПЗВ. Най-малко 6000 са били незаконно осъдени, над 100 000 изпратени в нелегални трудови лагери, а хиляди в психиатрични заведения. Много практикуващи Фалун Гонг дори са били убити за техните органи, броят на които не може да бъде установен.

Според Джао Юанминг Управление 610 е престъпна организация и след закриването й престъпленията на ККП относно преследването на Фалун Гонг ще бъдат разкрити, и всички участници в него ще бъдат изправени пред съда.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!