Следвайте "Буднаера" в Телеграм

И китайците се готвят за края на света

Луевият Ноеви ковчег
Луевият ковчег. Снимка: China News

Много китайци не се шегуват, когато става дума за наближаващата “неизбежна съдбовна дата" (21 декември). Китайски бизнесмени са изхарчили стотици хиляди юани за "Ноеви ковчези", които да им позволят да продължат да се радват на Божията щедрост и след апокалипсиса...


Китайското издание China News съобщи, че жител на провинция Шинджянг, на име Лу Дженхай, се страхува, че селото му ще бъде потопено по време на апокалипсиса и е вложил всичките си спестявания - над един милион юана ($159 000), за да си построи Ноев ковчег.

Ковчегът е с тегло 80 т., дължина 21,2 м., ширина 15,5 м., височина 5,6 м. и водоизместимост 140 т., като е оборудван с три дизелови двигателя с обща мощност 540 конски сили.

Проектирането на Луевия ковчег е направено изцяло и лично от Лу. Той е почти готов и е на брега на река Тарим, забелязван отдалече, тъй като е най-големият плавателен съд в района. За репортерите Лу каза, че отдавна изучава "Книгата на промените" и гадаталството, и вярва, че краят на света е много близо.

Предишният месец пък в. West China City News разкри, че жител на Ченгду, провинция Сичуан, на име Дин Хуашан, е направил първите изпитания на своя Ноев ковчег.

Диневият Ноеви ковчег.
Диневият ковчег. news.strong-edu.com

По стечение на обстоятелствата ковчегът му е бил в непосредствена близост до 10-етажен хотел, който е бил разрушен от взрива на изпитанията. Самият ковчег също е понесъл поражения - основата му е била напълно разбита - но независимо от тези факти Дин е оптимист и казва, че има време докато дойде края на света и дотогава ще успее да усъвършенства своя спасителен съд.

Диневият ковчег е направен под формата на правоъгълен паралелепипед с дължина 3 м., височина 2,7 м., широчина 2,3 м. и тегло 2,5 т.. Той може да приюти петима души, които, според автора на проекта ще могат да стоят там напълно самостоятелно в продължение на повече от четири дни.

По-рано китайските медии съобщиха и че бизнесменът Ян Цзунфу от град Ю, провинция Джейджянг, е използвал търговско събитие, за да представи проект на свой ковчег, наречен “Атлантида”, и вече е получил над 20 поръчки за него. Ковчегът на Ян се предлага в различни версии, цената на които е между 1 и 5 млн. юана ($159-800 000 000).

Яневия Ноеви ковчег наречен "Атлантида".
Яневия ковчег наречен "Атлантида". news.strong-edu.com

Според Ян неговият "Атлантида", който е с форма на къбло с диаметър 4 м. и тежи 6 т., е способен да издържи температури до 1700 градуса по Целзий и ударна сила от 350 т., като може да плува и дори не пропуска радиация.

Само дето името му е малко объркващо...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!