Следвайте "Буднаера" в Телеграм

China' Forbidden News, NTDTV

В Китай искат да се премахне трудовото превъзпитание

трудовото превъзпитание в Китай
(CHINA PHOTOS/GETTY IMAGES)

Десет-милионна петиция за премахване на трудовото превъзпитание в Китай влезе в своята ключова фаза на 22 ноември. Тя е спонсорирана от Уанг Ченг, адвокат от Ханджоу, който според Гласът на Азия е казал на 21 ноември, че петицията е изпратена до Постоянния комитет на Националния народен конгрес и до премиера Уен Джябао...

Петицията, която изисква да се отмени незабавно "решението на Държавния съвет за превъзпитание чрез труд", заявява, че това решение е незаконно. То, заедно с други съответни административни закони, нарушават по-висши закони като тези на конституцията. Това решение е очевидно неефективно и трябва да бъде отменено незабавно, се твърди в петицията.

Над десет хиляди души са подписали тази петиция, включително адвокати за човешки права като Ли Хепинг, Джянг Тянйонг, Тенг Биао и др.

Посочва се също така, че ръководителят на организацията за човешки права "China Tianwang Human Rights Service" Хуанг Чи е заявил, че освен трудово-превъзпитателни лагери в Китай има и "черни затвори". Те са извън закона и голям брой от вносителите на петицията и дисиденти са били задържани в тях. "Черните затвори" никога не са участвали в съдебното производство и в тях се задържат хора без обвинения, защита и съдебни решения.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!