Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Before It's News

NY Times със съвети как да се оцелее обществения срив

как да се оцелее обществения срив
modernsurvivalonline.com

Ню Йорк Таймс публикува информация, за която доста могат да кажат, че е закъсняла за нюйоркчани, но "точно навреме" за много други, които се подготвят за разпадането на обществото. Седмици след като ураганът Санди опустоши част от Ню Йорк и Ню Джърси, Ню Йорк Таймс обрисува картината на „сървайвълизъм“  ("оцеляване") в по-различна светлина…

Докосвайки "основите" на сървайвълизма, от запасяване с вода и храна до домашни градини, тази история на Ню Йорк Таймс оставя малко място за съмнение, че сега сървайвълизмът е не само "на мода", но дори е една от малкото останали "развиващите се индустрии" в Америка днес.

Описвайки случаи на „прѐпъри“, или хора, които се подготвят усилено за тежките времена, които според прѐпърите предстоят поне за САЩ, ако не и за цял свят, Ню Йорк Таймс пише:

"Индустрията за подготовеност [preparedness], винаги просперираща в трудни времена, процъфтява отново. В кръговете на [сървайвълиста] Рон Дъглас  хората говорят за "края на света, какъвто го познаваме" с такава регулярност, че съкращението „Teotwawki“ [те-оут-уа-ки,  „The end of the world as we know it“] е пуснато в широка употреба. Vivos Group, която продава луксозни бункери, доскоро имаше часовник на своя уебсайт, броящ времето до 21 декември 2012 - датата, за която някои твърдят, позовавайки се на календара на маите, че ще е началото на края. Но сред тази шумотевица има и реална загриженост, че светът действително става все по-несигурен  – загриженост, засилена съвсем наскоро от урагана Санди. Последствията от урагана показаха колко неподготвени са повечето от нас без основното в съвременния живот: храна, гориво, транспорт и електрическа енергия."

След което Дъглас говори за аварийна готовност, устойчив начин на живот и финансова сигурност - нещо, което той нарича трите стълба на самостоятелност. Той описва подробно за важността от слънчеви панели, градини, запасяване и съхраняване на вода и храни. Хората трябва да имат не само 72-часови запаси за спешни ситуации, когато спре електрозахранването, но трябва да се научат как да живеят самостоятелно. Това е послание, което Дъглас се опитва да придвижи от периферията към основната маса.

"Нашата основна цел е да се достигнат колкото се може повече хора и да се накарат те да мислят и да се движат в тази посока", обосновава своето сякаш световно послание сървайвълистът Дъглас.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!