Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Суперсигурност за народните "любимци" преди конгреса

Охранители сканират за мини на площад Тянанмън
Охранители сканират за мини на площад Тянанмън.(Weibo)

Масивни мерки за сигурност са в ход в Пекин, където Китайската комунистическа партия (ККП) се подготвя за 18-тия си конгрес, на който нова група от недолюбени лидери ще положи клетва, че няма да пусне властта поне още едно десетилетие...
 
За да се опази от народната любов, самоизбралата се комунистическа диктатура на партията предвидливо е забранила продажбата на кухненски ножове, прекратила е физическите занятия в училищата, хвърчила и гълъби са прогонени от небето, и дори военни са били забелязани да сканират за мини на площад Тянанмън.
 
Бюрото за обществена безопасност на железниците, летищата, телевизионните станции, пожарните и гранични патрулни офиси в Китай са организирали конференции по "Поддръжка на сигурността", за да се гарантира спокойна и приятна за народните "любимци" конгресна обстановка.
 
За контрол на народната "любов", тишината и реда в Пекинската провинция Хебей са разположени повече от 100 хиляди полицаи, а отделът за Обществена сигурност е обявил "военно положение" за периода на конгреса. За същия период провинцията е отменила и почивките на 60 000 полицай.
 
Главната канцелария на Централния комитет на ККП е издала изрично нареждане, че на ръководните кадри в цялата страна им е забранено да напускат страната, било то за посещения в чужбина, за инспекции или ваканции, освен в случаите на извънредно специални ситуации. Забраната за пътуване по време на конгреса включва дори и пътувания до Хонг Конг, Макао и Тайван.
 
Според Mingjing, китайска медия в чужбина, от август насам акциите срещу активисти за правата на човека, петиционери и дисиденти също измеримо са се засили.
 
Според RFI, пекинските таксиметрови шофьори са накарани да свалят и дръжките вътре в колите си, така че пътниците да не могат да отварят врати или прозорци, за да разпространяват протестни листовки. В резултат на засилените партийни грижи пекинските граждани се чувстват далеч по "обгрижени" отколкото по време на Олимпийските игри в Пекин през 2008г., когато мерките бяха потиснически, съобщава RFI.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!