Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Къде има най-много работа в Еврозоната

паспорти

Макар и безработицата в Eврозоната да бележи връх след връх, достигайки 18,490 милиона души през септември, има страни в които положението е доста интригуващо...

Според отчета на европейската статистическа служба "Евростат", нивото на безработица в Еврозоната е подскочило за една година от 10,3% на 11,6%, като броят на хората без работа е нараснал със 146 хиляди.

Макар Италия и Испания да са все още в рецесия, а Франция да не е регистрира растеж за последните три тримесечия, германската икономика - най-голямата в Европа - е нараснала с 0.3% през второто тримесечие. Австрия пък е регистрирала най-ниската безработица от 4,4%. За сравнение в България тя е 12,4%, ниво непроменено спрямо предходния месец. В Испания безработицата е 25,8%.

„Евростат” отчита и сериозно увеличение на младежката безработица. Независимо от това най-малко безработни младежи има в Германия - 8%, Холандия  -9,7% и Австрия - 9,9%, а най-много в Гърция - 55,6% и Испания - 54,2%.

В България младежката безработица през септември е била 29,7%, което е с 0,3 процентни пункта повече в сравнение с август.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!