Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тройната коалиция учител на мафията, Кунева…

Тройната коалиция

"Работата е страшна! Става въпрос за олигарси, частни партита... Р. Овч. е бил истинският министър-председател. Станишев е бил един дечко, който са го правили на три и половина. Имало е и тогава следователи, но те са били притискани, някои са получавали пари, за да си затворят устите. Може да се окаже, че Коза Ностра може да се учи от българската мафия на Тройната коалиция". Това заяви шефът на парламентарната комисия за борба с корупцията по високите етажи Яне Янев пред bTV.

Янев обеща, че скоро ще разкрие фрапиращи корупционни практики по времето на Тройната коалиция. Според Янев тогава е съществувала паралелна държава, която се е управлявала като консорциум.

Яне Янев ще предложи поверените му от прокуратурата папки с документи да бъдат разсекретени. По думите към момента парламентарната комисия, която оглавява, се занимава с 20 сериозни сигнала за корупционни практики – сред които такива, свързани с ТЕЦ "Марица Изток" 1 и 3, с "Каолин". Сред сигналите има и такъв срещу бившия икономически министър Трайчо Трайков, който предстои да бъде извикан за изслушване в НС.

Меглена Кунева
Меглена Кунева

В предаването "Тази сутрин" Яне Янев направи съдържателен анализ на бащината и съпружеската фамилия на Меглена Кунева, която той определи като "царица на лъжата". Лидерът на "България на гражданите" заслужил това прозвище, тъй като многократно твърдяла пред медиите, че не е приемала никога името на съпруга си Андрей Пръмов, известен като син на комунистически функционер. "Всъщност е била Пръмова веднага след сватбата. Две години по-късно с тази фамилия защитава дисертация и диплома, свързана с околната среда, изградена на марксистко-ленинската наука. Тя, естествено, има място на еволюция, но да говори за десница е пресилено. Сменила си е името веднага след промяната, за да заличи мръсни следи от нейната история. Не само е махнала Пръмова, но и малкото име е сменила - от Миглена на Меглена. Това е своеобразен възродителен процес", изясни Янев.

Янев подчерта, че има документи от архивите, доказващи, че Кунева е била "плътно ангажиран номенклатурчик на БКП".

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!