Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля Иванов, Великая Эпоха

В китайските затвори пишат завещания, страхувайки се за живота си

В затвор № 1 на провинция Шандонг тази година са започнали активно да използват криминални затворници за идеологическа трансформация на затворници от преследваната от комунистическия режим медитативна практика Фалун Гонг, заяви китайският сайт Minghui. В резултат на изтезания в този затвор са били убити 11 от тях, а други са били осакатени...
 
 
 
През май тази година трима затворници, Унг Кедун, Янг Хуню и Джанг Шаочинг, са заявили открито на практикуващи Фалун Гонг, че "началникът на нашата единица Ли Уей каза, че ако не успеем да ви трансформираме с думи, можем да го правим с тояги и други способи". След това криминалните затворници са започнали да ги бият, след което са ги завлекли в специална стая на четвъртия етаж на затвора, където са продължили с изтезанията.
 
Трима практикуващи Фалун Гонг са обявили гладна стачка в знак на протест срещу преследването.

Тях са започнали да ги хранят принудително по шест пъти на ден (обикновено това се прави по три пъти), за да им причинят повече страдания, тъй като тръбата, чрез която се извършва храненето, се вкарва грубо през носа, което води до силни болки. Това е продължило 21 дни.
 
Началникът, Ли Вей, не криел позицията си: "Гладна стачка в знак на протест означава, че вървите срещу правителството, а това е поемане пътя на смъртта".
 
Един от най-близките му помощници сред криминалните, Танг Ди, също е предупредил практикуващите Фалун Гонг: "С вашите жалби не може да навредите на началника Ли. Толкова много от вашите измряха тук, а с него всичко е наред."
 
През юни заместник-началникът на затворническия блок Ну Чифенг е докарал криминалния престъпник Чи Джунсин, който вече бил оставил осакатени няколко практикуващи Фалун Гонг и още трима свои съкилийници, за да започне да "превъзпитава" практикуващия Джанг Хуейджун.
 
Джанг е бил измъчван и бит от 6:00 ч. до 10:30 ч., а след това изпратен в лазарета. На него му е бил увреден лумбалния мускул и тялото му е било синьо и подуто от побоя.
 
След този инцидент всички последователи на Фалун Гонг в затворническия блок са започнали да протестират срещу този произвол. Когато се обърнали към затворническата охрана той заявил, че така е било наредено да се постъпва с тях от началника на блока.
 
В резултат на изтезанията на практикуващия Фалун Гонг Сонг Ченкуая му е бил счупен черепа, а Ли Чинна развива диабет и зрението му силно се влошава. Практикуващите Фалун Гонг Ши Ченлей и Джанг Хуейджун са написали завещание, в което са посочили, че ако нещо се случи с тях, то ще е в резултат на репресии.
 
От началото на преследването на Фалун Гонг, което продължава повече от 13 години, за охрана на затвора са избирани само индивиди, които са изразявали категоричната си подкрепа към политиката на режима. Така там е била създадена цялостна система за идеологическо превъзпитание на тези, които се занимават с тази духовна практика.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!