Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Minghui кореспондент от Китай

Китай: 38 практикуващи Фалун Гонг арестувани, 15 осъдени на затвор

Масивни арести на практикуващи преследваната от китайския комунистически режим медитативна практика Фалун Гонг са били проведени на 25 февруари 2012 г., в провинциите Хебей, Ляонинг и Шандонг, съобщава китайскоезичният уебсайт Minghui. Повече от 100 практикуващи са били тормозени и десетки незаконно арестувани. Претърсвани са също и техните домовете...


Полицейските акции в трите провинции са били ръководени от служители на Комитет по политически и законодателни въпроси (КПЗВ / PLAC) и Управление 610 .Арестите са били извършени в най-малко 11 града: Шиджиаджуанг, Джинджоу, Тангшан, Баодинг, Кангджощ, Ботоу, Шуанхуа и Хандан (провинция Хебей); Ляоченг и Гаотанг (провинция Шандонг) и Хулудао (провинция Ляонин).

Само в Тангшан Сити са били арестувани 38 практикуващи, трима от които са били изпратени в трудови лагери, а 15 са осъдени на лишаване от свобода. Полицията и редица служители на комунистическата партия са заплашили практикуващите и техните семейства, както и техните адвокати.

Духовната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) придобива голяма популярност в Китай през 90-те години и е носител на няколко почетни награди. Скоро след това управляващият режим в страната, начело с Джянг Земин по това време, открива, че броят на поддръжниците на това движение е достигнал 70 млн. души, което надхвърля броя на членовете на управляващата комунистическа партия. В същото време популярността на Фалун Гонг продължава да расте. Така през 1999 г. Фалун Гонг е обявена за незаконна от ККП. Репресиите и преследването на практиката в КНР все още продължават и са придружени от арести, затвор и мъчения, които в редица случаи са с летален край. Тази политика обаче не се прилага по отношение на специалните райони на Китай, като Хонг Конг, Макао и Тайван, където стотици хиляди хора свободно практикуват Фалун Гонг.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!