Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пекин намеква за "бонд атака" срещу Япония

Пекин намеква за "бонд атака" срещу Япония
(Laurent Fievet/AFP/Getty Images)

Джин Байсонг от Китайската академия за международна търговия - клон на Министерството на търговията - каза, че Китай трябва да използва мощта си като най-големия кредитор на Япония с 342 милиарда лева (£ 141bn) облигации, за да "наложи санкции на Япония по най-ефективен начин" и закара гноящата фискална криза на Токио до главата...


В публикация на вестника на Комунистическата партия China Daily, г-н Джин призова Китай да се позове на правилото за "изключение поради съображение за сигурност" в рамките на Световната търговска организация, за да накаже Япония, отхвърляйки аргументите, че една търговска война между двата тихоокеански гиганта би била взаимно разрушителна.

Отделно от това Hong Kong Economic Journal съобщи, че Китай изготвя планове за намаляване на доставките на редки земни метали, необходими за хай-тек индустрията на Япония.

Тези предупреждения идват докато антияпонските протести се разпространяват в 85 града на територията на Китай, което принуди японски компании да затворят фабрики и замразят дейността си.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!