Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Изследване: 290% повишен риск от мозъчен тумор след 10 години употреба на мобилен телефон

(Fethi Belaid/AFP/Getty Images)

Антъни Гучиарди, NaturalSociety

От колко време използвате мобилен телефон? Употребата на мобилно устройство за какъвто и да е период от време е вредно до някаква степен, но ново изследване хвърля светлина върху това, какво значително влияние върху мозъка оказва продължителната употреба на мобилни телефони...


Ново изследване, проведено в Örebro Hospita в Швеция разкрива, че 10 годишно използване на мобилни телефони води до средно 290% повишен риск от развитие на мозъчен тумор. Развитието на тумора е от страната на главата, на която мобилният телефон е най-често използван.

Важно е да се разбере, че употребата на мобилни телефони се е повишила значително от преди 10 години, което означава, че по-нови резултати могат да покажат още по-висок процент от такъв риск.

Друг ключов фактор е, че преди 10 години далеч по-малко деца са използвали мобилни телефони. Добре известен е фактът, че растящите деца са засегнати в по-голяма степен от радиацията на мобилния телефон, с поведенчески разстройства развити от употребата на мобилни телефони още в ранна възраст. Известно е също така, че радиацията от мобилния телефон всъщност  променя мозъка по начини, които понастоящем не са изяснени.

С други думи, мащабната и глобална употреба на мобилни телефони по същество представлява един масивен биологичен експеримент.

Начини за намаляване на влиянието на радиацията от мобилния телефон:


Прочетете още:  http://naturalsociety.com/290-increased-risk-of-brain-tumor-10-years-cellphone-use/ # ixzz25q8SJEy4

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!