Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Уени Уанг

Да си горд от плячкосване на органи в Китай - Част 1

Когато разговарям с организации относно насилственото отнемане на органи от живи хора, извършвано в Китай, често ме питат: „Как е възможно това? Не са ли учили лекарите в Китай за Хипократовата клетва и за принципа да не се нанася вреда?“

Да, учили са за задължението на лекарите да не вредят, но зверствата продължават въпреки това. През юни в Бостън се запознах с китайски лекар, чиито думи помагат да се изясни как това е възможно.

Бях в Бостън за тазгодишните срещи на Американската трансплантационна конференция (American Transplantation Conference / ATC). Помагах за организирането на информационен щанд на организацията „Лекари срещу насилственото отнемане на органи“ (Doctors Against Forced Organ Harvesting / DAFOH) в изложбената зала на ATC. Трима лекари, всички като мен – по произход от континентален Китай – помагаха като персонал на щанда.

Следобеда на 4 юни д-р Джянг Уейхуа (Zhang Weihua) и друг лекар от Азиатската трансплантационна болница на град Тянжин (Tianjin) спряха пред щанда ни.

След като двамата лекари разгледаха материалите ни, д-р Джанг каза на нас четиримата от DAFOH: „Всички вие сте лекари от Китай, така че знаете, че преди Китай се нареждаше 70-ти или 80-ти по трансплантационна медицина. Сега Китай е напреднал до първото място в света. По време на този процес някои хора пожертваха животите си, но това не е проблем и не е кой знае какво.“

Сърцето и душата ми проплакаха, когато чух тези думи, но за всеки като мен, който е израснал под управлението на Китайската комунистическа партия (ККП), думите му, макар и покъртителни, не бяха изненадващи.

Партийната култура

Покойният китайски премиер Джоу Енлай е казал: „Отнасяйте се към врага си жестоко и безсърдечно като лютата зима.“

От гледна точка на партията, за да се елиминира който и да било враг или които и да било хора, набедени за „врага“, не трябва да има ограничение над използваните средства.

В Китай партията насажда у всеки, че нейните нареждания трябва да бъдат следвани във всяка ситуация. Нищо не е по-високо от партията – нито Бог, нито индивидуалната съвест, нито която и да било идея или права.

Комунистическите младежки организации, медиите на китайския режим и разпространяваната от него пропаганда, както и китайските изкуства всички тръбят посланието, че партията е „велика, славна и права“.

В историята си ККП периодично е набелязвала различни групи за врагове. На един враг може да бъде сторено всичко. Всеки път, когато е набелязана дадена група, китайците са обучавани да се страхуват от партията и да признаят, че единственият безопасен път в живота е подчинението.

Израствайки сред тази партийна култура, хората възприемат унижението, изтезанията и дори убийствата като норма, докато те могат да бъдат оправдани от политическа гледна точка.


Фалун Гонг

Онези, които практикуват Фалун Гонг (известен също и като Фалун Дафа), са групата, набелязана последно от ККП. Тази древна духовна практика бе за пръв път преподадена пред обществеността през 1992 г. в Чангчун, североизточен Китай. Фалун Гонг включва пет медитативни упражнения и живот според учения, базирани на принципите истинност, доброта и търпение.

Практикуващите съобщават за необичайни подобрения в здравето и състоянието си и практиката се разпространява много бързо от уста на уста из цял Китай. До 1999 г. вече има повече хора, практикуващи Фалун Гонг, отколкото членове на ККП.

Това изплашва тогавашния глава на ККП Джянг Земин (Jiang Zemin) и предизвиква завистта му. Той мрази Фалун Гонг заради популярността му и се страхува, че китайският народ ще предпочете традиционните морални учения пред комунистическата идеология.

На 20 юли 1999 г. Джянг стартира пълномащабна кампания за изкореняването на практиката от Китай.

Три месеца по-късно той издава заповед: „Унищожете ги [практикуващите Фалун Гонг] физически, банкрутирайте ги финансово и съсипете репутациите им.“

През април 2006 г. „Epoch Times“ публикува новината, че затворени практикуващи Фалун Гонг са използвани като донори за насилствено отнемане на органи, докато са все още живи. Те са подлагани на кръвни и тъканни медицински изследвания, след което, при наличен пациент, съвместим със задържан практикуващ, практикуващият е отвеждан в операционна зала, където органите му са премахвани, убивайки го в този процес.

Продължение...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!