Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Изследване открива случайно, че химиотерапията влошава рака

Екип от изследователи, които са търсили отговор на въпроса защо раковите клетки са толкова издръжливи, попадат случайно на много по-важно откритие...


При провеждане на своите изследвания екипът открива, че химиотерапията всъщност вреди силно на здравите клетки и впоследствие ги кара да отделят протеин, който поддържа и подхранва растежа на тумора. Освен това, тя дори прави тумора силно устойчив на бъдещи лечения.
 
Публикувайки откритията си в сп. Nature Medicine, учените съобщават, че откритията им са "напълно неочаквани".
 
Новината идва след като неотдавна бе разкрито при подобно изследване, че скъпите лекарства за лекуване на рак не само не лекуват тумори, но всъщност ги влошават. Било е установено, че употребата на лекарства за лекуване на рак предизвиква "метастази" на туморите и ги прави да увеличават размера си значително. Като резултат лекарствата са убивали пациентите по-бързо.
 
Междувременно, смешно евтини продукти, като куркума и джинджифил се установява последователно, че намаляват туморите ефективно и се борят с разпространението на рака. При обзор на 11 проучвания е установено, че използването на куркума е намалило размера на мозъчен тумор със шокиращи 81%. По-нататъшни изследвания също така са показали, че куркумата е в състояние напълно да спре растежа на раковите клетки.

Има вече дори и информация, че кокосовото масло може да предотвратява и убива ракови образувания.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!