Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Домашни средства против акне

Акнето може да бъде сериозна пречка за доброто самочувствие. За щастие, съществуват редица домашни средства за борба с него. Ябълковият оцет е едно от тях. Предлагаме ви няколко рецепти...

 

При леко акне: ябълковият оцет се разрежда с вода в съотношение 1:4 и се нанася като тонер вечер преди лягане.

При умерено акне: повторете същите стъпки като за леко акне, но ги прилагайте 2-3 пъти на ден. Може също така да го приемате орално, около 2-3 супени лъжици на ден е оптималната доза.

При тежко акне: може да опитате да увеличите концентрацията на тонера, а също и да пиете по 2 супени лъжици ябълков оцет сутрин и вечер.

Ябълковият оцет помага да се балансира киселинността на кожата на лицето и да се намалят широките пори. Можете дори да използвате ябълковия оцет като маска за лице. Просто смесете 1 част ябълков оцет с 3 части вода и нанесете този разтвор с памучен тампон или с готов лист за маска.

След две до три седмици ще забележите, че акнето намалява, както и размерът на порите. Също така и лицето ще се омазнява по-незабележимо.

След един месец може да очаквате значителни подобрения в цялостната ситуация с акнето, както и с белезите по лицето. Най-малкото би трябвало да забележите постепенно изсветляване на кожата.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!