Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Джанг Ру & Шя Муоджу, Epoch Times

80-годишна жена пробужда 20 000 китайци

Г-жа Джу на бдение със свещи в Мелбърн на 20 юли 2012 г. в памет на хилядите убити в преследването от страна на китайския режим срещу мирната медитативна практика
Г-жа Джу на бдение със свещи в Мелбърн на 20 юли 2012 г. в памет на хилядите убити в преследването от страна на китайския режим срещу мирната медитативна практика (The Epoch Times)

Силна вяра в истината и желание да помогне на другите са мотивирали възрастна жена да отдаде живота си на мисията да „пробужда хората“ относно природата на Китайската комунистическа партия (ККП) и да ги убеждава да се оттеглят от нея...


Докъм 20 юли 2012 г. Джу Юфанг (Zhu Yufang), 80-годишна доброволка за движението „Туиданг“ в Мелбърн, Австралия, е пресметнала, че е убедила 20 135 души да се оттеглят от ККП и принадлежащите й организации от началото на движението през 2004 г.. „Туиданг“ (Tuidang) означава „оттегляне от партията“ или „отричане от партията“ на китайски език.

Движението започва скоро след публикацията на Epoch Times „Девет коментара за комунистическата партия“ – първо като серия уводни статии, а после и като книга.

Г-жа Джу осъзнала истината за ККП след като прочела „Деветте коментара“ и незабавно се оттеглила от ККП и Комунистическата младежка лига.

Преди 14 години г-жа Джу започнала да практикува Фалун Гонг, традиционна китайска духовна практика. Тя се отървала от сериозни здравни проблеми и започнала да изглежда много по-млада за своите 80 години. Започнала да говори с хората в Мелбърн за Фалун Гонг, но все още не се била оттеглила от ККП.

Запитана защо е започнала да убеждава китайците да се оттеглят от партията, г-жа Джу обясни как е била обучена в Китай да вярва, че ККП е спасението на нацията, което я убедило да се присъедини към партията и Комунистическата младежка лига. След избиването на протестиращите студенти на пл. „Тянанмън“ тя започнала да губи вяра в ККП. А след това партията започнала да преследва Фалун Гонг.

По думите й, след като прочела „Деветте коментара“, осъзнала природата на партията. „В миналото бяхме глупашки лоялни към ККП. Тя е преследвала и все още преследва добросърдечните, създава пропаганда, за да превърне черното в бяло и дори изфабрикува инцидента със самозапалването на „Тянанмън“, за да очерни Фалун Гонг, и отнема по престъпен начин органи от живи практикуващи Фалун Гонг за печалба.“

Информационни табла за оттеглянето от партията в Мелбърн, Австралия
Информационни табла за оттеглянето от партията в Мелбърн, Австралия. (Hu Yuhua/The Epoch Times)

Г-жа Джу почувствала нуждата да разобличи зверствата, извършвани в Китай, и да пробуди китайския народ относно природата на режима.

Въоръжена с кутията си за обяд и с количката си с материали за преследването, всеки ден тя се опитва да разкаже за това на всеки китаец, когото срещне, на улицата или в автобуса.

Според г-жа Джу бързото нарастване на броя на оттеглящите се от ККП се дължи на това, че хората стават по-наясно по отношение истинския характер на ККП и вече не се страхуват от нея. Тя сподели някои от своите преживявания.

Веднъж, докато разказвала на хората за преследването на Фалун гонг близо до китайското консулство, тя помогнала на китайка в 30-те си години да се оттегли от ККП. След известно време същата жена се върнала, търсейки помощ за сестра си, която също искала да се оттегли, но нямала време да отиде до центъра за оттегляне. Г-жа Джу записала името й и го въвела в Интернет базата с данни на сайта на tuidang.dajiyuan.com.

В друг случай, докато г-жа Джу била на работа пред китайското консулство, влизащ в сградата китаец се отнесъл към нея много негативно. Въпреки това тя го поздравила топло и когато той излизал, му казала: „Надявам се да имате чудесно бъдеще и нямам предвид нищо друго; наистина е само за Ваше добро.“ Човекът се успокоил и я попитал за ползата от оттеглянето от ККП. След като изслушал причините, той бил убеден и се оттеглил от Комунистическата младежка лига.

Китайски туристи минават покрай „спирки“ на г-жа Джу на различни места из Мелбърн. Някои са недоброжелателни към нея. Докато разяснявала естеството на Фалун Гонг и преследването му от страна на китайския режим на група туристи, един от тях, който изглеждал като китайски чиновник, й казал, че вече е наясно относно ККП и че няма да се оттегли – и отминал.

Г-жа Джу продължила да му говори. „Не исках да се отказвам, така че го последвах и му казах за корупцията на ККП; тогава той отговори: „Зная.“ След това се ядосал и каза: „Знам какво представлява ККП и как е преследван Фалун Гонг.“ Помолих го да се оттегли и той се съгласи да се отпише чрез псевдоним.“

В края на деня тя записва броя на хората, които е убедила да се оттеглят. След седем години е установила, че е склонила над 20 000 души да се оттеглят от Китайската комунистическа партия.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!