Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо TTS отбягва темата за изземане на органи приживе?

Д-р Чен Джонгхуа ( Chen Zhonghua). (Болницата Тонгджи)
Д-р Чен Джонгхуа ( Chen Zhonghua). (Болницата Тонгджи)

Купът с доказателства за изземане на органи от Фалун Гонг практикуващи в Китай расте, но международното Общество за трансплантации (The Transplantation Society / TSS) отказва да обсъжда този въпрос...  


Ако се съди отвън няма нищо тревожно относно болницата Тонгджи (Tongji) в Ухан (Wuhan). Всъщност това е една от най-престижните медицински институции в Китай. Но през 2006 г., когато болницата е запитана дали може да извърши трансплантация на органи на живо от Фалун Гонг затворници, член на персонала в отдел Бъбречни трансплантации заявява: "Разбира се, това не е проблем".
 
"Когато сте готови, може направо да дойда и ще го обсъдим в детайли", продължава гласът.
 
Телефонното обаждане е едно от редицата обаждания  до болници в Китай през март 2006 г. от Световната организация за разследване преследването на Фалун Гонг (WOIPFG), която разследва твърденията за принудително събиране на органи приживе от практикуващи Фалун Гонг.

Д-р Чен Джонгхуа ( Chen Zhonghua) е старши китайски хирург по трансплантация в болницата Тонгджи и същевременно заема официален пост в международното Общество за трансплантации, въпреки участието му в дейности, които според учени нарушават етичните принципи на обществото.   
 
Но по странно стечение на обстоятелствата, нито доказателствата за участие на болницата Тонгджи в изземане на органи, нито ролята, която един старши хирург в болницата може да играе в тези операции, са неща, които видни членове на международното Общество по трансплантации желаят да обсъждат. Защо?...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!