Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля Иванов, Великая Эпоха

Позлатените копчета на китайския олимпийски отбор

Позлатените копчета върху костюмите на китайския олимпийски отбор, забелязани по време на церемонията по откриването на Олимпиадата в Лондон, 2012.
Позлатените копчета върху костюмите на китайския олимпийски отбор, забелязани по време на церемонията по откриването на Олимпиадата в Лондон, 2012. Снимка: club.kdnet.net

Изглежда, че обикновените китайски граждани са така озлобени срещу управляващия режим в страната, че "взимат на нож" всичко, с което се захваща правителството...

На 26 юли официалните китайски медии с гордост съобщиха, че костюмите на китайския национален отбор, с които спортистите участваха в церемонията по откриването на игрите, са украсени с копчета, позлатени с 24 карата злато, като това са били най-скъпите костюми на Олимпийските игри в Пекин и на Азиатските игри в Гуанджоу.

Вместо национална гордост обаче, това съобщение предизвика вълна от критики и подигравки по адрес на правителството, което "само знае да се перчи пред страните от Запада", "и да харчи парите на данъкоплатците за това, вместо да подобрява живота на хората" и други подобни.

Жител от Цянмен: "Тази дреха ще се облече само веднъж, след това вече няма да бъде нужна. Защо е необходимо да се харчат толкова много пари? Пръскат пари за каквото им падне".

Жител от град Дзясин: "А тези пари можеше да бъдат използвани за децата, живеещи в бедните планински райони. Те имат сериозни проблеми с образованието и дори с прехраната. Чиновниците знаят само как да се фукат. Трябва да се провери чиновникът, поръчал тези дрехи, навярно той е получил доста добро възнаграждение за това".

Жител от град Шенчен: " Така ли харчите нашите пари? И все още продължавате да искате дарения от гражданите за пострадалите от наводненията в Пекин? Ще се пръсна от яд. Нищо чудно, че целият китайски народ ви плюе (управляващите)".

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!