Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Легенда на бъдещето: Култивиране на Шиншинг (душевна природа) (Част 5)

Легенда на бъдещето: Култивиране на Шиншинг
(Minghui.org)

(Част 4)

Луу (Luwu) е село в област Зилин (Zijin), провинция Гуангдонг, (Guangdong), и е било известно с кражбите си. Природата му е много красива. Близо до селото управата разработила 99 декара земя и създала овощни градини. Но селяните започнали да използват градините като източник на лесни пари. Почти всяко семейство крало от плодовете и ги продавало на пазара. Този проблем станал главоболие за местните власти. Те изпращали дори охрана и после излагали крадците публично. Но не било това, което спряло селяните...

Това се случило преди 1998 г. Същата година Фалун Дафа (Фалун Гонг, медитативна практика) пристига в селото и започва да се разпространява. От общо 300-та селяни, 80 посещават групата за упражнения всеки ден. След като започнали да практикуват, тези селяни спрели с кражбите от овощната градина. След тях постепенно намалели и напълно спрели и кражбите от страна на останалите селяни.

През зимата на същата година някои практикуващи Фалун Гонг от селото участвали в конференция на Фалун Дафа в Гуангджоу (Guangzhou). Там те споделили истории от своята култивация.

Жител на село Луу (1998 г., Конференция в Гуангджоу): "Преди не знаех принципа на Вселената. Смятах [овощните градини] за безплатна обществена собственост и че ако аз не крада другите ще го правят. Сега разбирам принципа, че без загуба няма печалба, че за да спечели човек трябва първо нещо да загуби. Кадър в обл. Дженджянг заяви, ‘Фалун Гонг е наистина велик, той успя да направи което законите не можаха, аз също бих искал да купя и да прочета вашите книги’."

Промяната в селяните на Луу е само един от безбройните примери в Китай за положителното влияние на Фалун Гонг. Над 100 милиона практикуващи повлияват положително средата в работата си, семейството и социалната сфера. Г-н Ли Хонгджъ учи последователите си, че могат да се култивират без да се налага да влизат в манастир, или да напускат светския свят. Той ги учи, че трябва да се култивират във всекидневния живот и да се съобразяват с обикновеното общество във възможно най-голяма степен. В основата на култивацията стои характеристиката на Вселената, Джен-Шан-Рен (Истинност, Доброта, Търпимост).

Г-н Ли Хонгджъ (лекция в Джинан): "На работното място или в обществото някои хора може да кажат, че сте добър, но в действителност вие може да не сте добър. Други хора може да кажат, че сте лош, но това не означава, че сте непременно лош. Тази характеристика, Джен-Шан-Рен, е критерият за измерване на доброто и лошото във Вселената. Вие сте добър човек само ако можете да следвате тази вселенска характеристика Джен-Шан-Рен. Който се отклонява от нея е действително лош човек. Който е асимилиран от тази характеристика е получил Тао (Пътят) - това е прост принцип."

Д-р Гао Дауей (Gao Dawei, бивш декан на Колежа по лека и хранително-вкусова промишленост в Университета по технологии на Южен Китай): "В работата секретарката ми обикновено ме слуша. Но по това време започна да ме критикува. В един момент толерантността ми се изчерпа. Казах: "Кой е началникът тука, ти или аз?!" Не можех да спра да я ругая, след което излязох. След това си помислих: ‘Загубих контрол над себе си толкова лесно, кога ще мога да се отърва от този проблем?’ Разбрах принципа. Казах си, че трябва да се справя с този недостатък още днес. Насилих се да се върна и да й се извиня. Беше ми много трудно да го направя, дори краката си чувствах като да са по-тежки и да не можех да ги контролирам; нещо в мен се съпротивляваше и ме караше да не се върна обратно. Но си казах, че веднага трябва да се върна."

Д-р Шу Йин (Xu Yin, бивш професор в пекинския университет Цингхуа): "След дипломирането си работех в университета. Назначиха ме за ръководител на следдипломния отдел. Всеки в университета Цингхуа знае, че това е много труден пост, защото включва разпределяне броя на студентите за всеки преподавател. Професорите често се съревновават един с друг за повече студенти, така че тези въпроси трябва да са хармонизирани. Тези професори не са посредствени също, те са едни от най-добрите и са доста известни.

Тази работа изискваше от мен често да разрешавам техни конфликти, така че бе трудно да се върши добре. Какво направих аз? Казах им, че съм Фалун Гонг практикуващ. И че трябва да следвам изискванията на Дафа, защото Учителят Ли ме учи да съм състрадателен към другите, да се поставям на тяхно място и да мисля как мога да съм им от помощ. Поставих това като ключова точка, да бъде в услуга на другите. Когато правя нещата в това състояние, се чувствам спокоен и уравновесен. Не правя нещата за лична изгода, а само служа на другите. Така мога да се справя безпристрастно с проблемите и да имам толерантност към другите. След това хората ми казваха, което ти успя да направиш не бе постигнато от никой друг на този пост преди и след тебе. Казваха го след като си тръгнах."

Ангела Джоу, студент: "Аз кандидатствах да следвам в чужбина през 2009 г.. Когато бях втора година в гимназията ходих на подготвителни уроци. Високите оценки в училище са важна част от документите за кандидатстване в колеж. За да се получи добра оферта, много мои приятели и съученици успяваха да променят своите оценки, когато искаха да кандидатстват в чужбина. Искаха от училището да напише нещо хубаво за тях. Аз не го направих. Знаех, че трябва да практикувам Истинност, каквито и да са ми оценките в крайна сметка, такива ще си останат. Така че нищо не промених. Кандидатствах с истинските си оценки в няколко колежа в Канада.Оказа се, че и аз получих оферти от тези колежи."

Конфликтите, малки и големи, трудностите и сложните среди в ежедневието придобиват напълно различно значение за практикуващите Фалун Дафа. Тъй като всяко препятствие е възможност да подобрят своя Шиншинг (Xinxing, душевна природа) съгласно Фа (Закона), след преодоляване на изпитанието винаги се появява светлина в тунела, в края на който се разкриват нов свят и нови Фа принципи.

По този начин с всяка стъпка напред, голяма или малка, всяка егоистична привързаност се отстранява и всеки път практикуващият става все по-близо до Джен-Шан-Рен (Истинност, Доброта,Търпимост) и така напредва в култивационната практика. Всяко издигане е не една абстрактна теория, а реално преживяване...

(Следва)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!