Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тези снимки разгневиха китайските нетизени

Тези снимки разгневиха китайските нетизени
Тези снимки разгневиха китайските нетизени
Тези снимки разгневиха китайските нетизени. (Credit to Weibo)

Снимки, показващи две осиротели момчета, живеещи в мизерни условия и завързани към легло, бяха разпространени из китайските Интернет сайтове, разгневявайки онлайн потребителите. Едното момче е вързано с верига за крака, а другото с платнен материал за врата...
 

Помощник-гледачка с фамилното име Уанг каза, че едното от момчетата имало шизофрения и проявявало несдържаност, а другото, вързаното за врата, страдало от епилепсия.
 
Според китайската държавна медия Глобал Таймс след като снимката се разпространила по Интернет местните власти уволнили Лин Шоугуо (Lin Shouguo), директор на сиропиталището в района Кангнан (Cangnan), провинция Джеджянг (Zhejiang), където са били настанени 6 - и 9-годишни деца.
 
Бао Хуа (Bao Hua), адвокат в пекинската кантора Лантай, заяви пред Epoch Times: "Социалните агенции са места, които да се грижат за хора със специални нужди и които се нуждаят от специално лечение и грижи. Това отношение на социалната агенция в Кангнан към тези деца с психични заболявания е юридически под въпрос и нейната целесъобразност трябва да се преосмисли".

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!