Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Уанг Лянг, Epoch Times

Мляко без токсини в Китай само за астронавтите

Крави са поставяни под карантина, за да отделят токсичните остатъци

Янг Лиуей (Yang Liwei) (C), първият космонавт на Китай, 18 октомври 2007 г., Пекин
Янг Лиуей (Yang Liwei) (C), първият космонавт на Китай, 18 октомври 2007 г., Пекин. (Guang Niu / Getty Images)

Според репортаж на Beijing News китайските астронавти са снабдявани със "специално произведена" храна. Тяхното мляко например се произвежда в специална база, където кравите са избрани от стадо, състоящо се от няколко десетки, въз основа на качеството на кожата и енергичността. След това те се поставят под карантина в продължение на един месец, така че всички токсични вещества, с които може да са били хранени или инжектирани преди това, да се отделят напълно. За да се избегне всякакво възможно заразяване, базата е недостъпна за обществеността...

През последните години в Китай често са откривани млечни продукти, съдържащи токсични вещества, като например меламин (токсичен химикал, използван за производството на пластмаса), афлатоксин (канцерогенен за черния дроб и стомашно-чревния тракт), живак и др.

Новината предизвика силни реакции сред китайските граждани.

Нетизен от град Дандонг (Dandong), провинция Ляонинг (Liaoning), заяви: "Това е отражение на текущата ситуация в Китай относно храните, само малък брой специални хора консумират нетоксични храни."

Нетизен в град Хангджоу (Hangzhou), провинция Джейджианг (Zhejiang), заяви: "Когато прочетохме тази статия разбрахме, че храната, която ядем всеки ден, е просто боклук."

Друг нетизен писа: "Ако останалата част на Китай загине от токсичните храни, за кого се развива космическата ни индустрия?"

Оригиналната статия на китайски език.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!