Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фанг Шяо, Epoch Times

Епидемия от бруцелоза в Китай заплашва 350 милиона души

Поставени под карантина медицински работници с предпазни маски по време на Тежкия остър респираторен синдром (ТОРС) в Китай, 30 април 2004 г., Пекин, Китай. (Photo by Getty Images)

В Китай се разпространява бързо епидемия от бруцелоза сред популации от животни по цялата страна, като най-малко 350 милиона китайци са изложени на риск да бъдат заразени от болестта...


Бруцелозата заразява едър рогат добитък, свине и овце, и може да се предава на хората чрез консумацията на млечни продукти и контакт със заразени животни.
 
"Тази епидемия е най-сериозната от регистрираните до сега", каза Уанг Дали (Wang Dali), специалист от Центъра за бруцелозни изследвания към китайския Център за контрол и превенция на заболяванията.
 
Уанг е изпратен на 14 май в провинция Хунан, за да работи със случаите на бруцелоза, според сп. New Century Caixin Weekly. Обикновено той получава такива повиквания при особено тежки епидемии.
 
Тъй като в момента няма безопасна и ефективна човешка ваксина, единственият ефективен начин за контролиране на разпространението на болестта е убиването на всичкия заразен добитък. Но поради недостатъчната компенсация, изплащана на земеделските стопани, те не желаят да убиват заразените животни. Това води до практиката заразените животни да бъдат тихомълком продавани на пазарите.
 
Симптомите на бруцелоза включват треска, потене, слабост, анемия, главоболие, депресия, мускулна и телесна болка. Заболяването може да продължи от няколко седмици до много месеци или дори години и изисква много дълъг период на лечение. Бруцелозата може да се предава между хората чрез сексуален контакт, както и от майка на дете по време на раждането, но такива случаи са редки.
 
Оригиналната статия на китайски език.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!