Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лин Генг, Epoch Times

ЕКСКЛУЗИВНО: Премиерът стои зад бягството на Чен

Уен Джябао стои зад бягството на Чен
Уен Джябао (Source: AFP PHOTO / LIUs JIN)

Според източник във висшите ешелони в Пекин бягството на слепия активист Чен Гуангченг (Chen Guangcheng) е било подпомогнато от политическата фракция на премиера Уен Джябао (Wen Jiabao)...


Източникът каза на “Epoch Times”, че това бягство е “не е само добър късмет и пресметливост”.

“Хората на Уен Джябао убедиха успешно няколко цивилни полицаи, наблюдаващи Чен в дома му”, каза източникът, допълвайки: “Вероятното време и място на бягството на Чен е казано предварително” на охраната от хората на Уен.   

Според сведенията, намесата е станала в резултат на продължилото дълго време неразбирателство между Джоу Йонгканг и Уен по случая с Чен.

То се засилва особено много през декември миналата година, когато актьорът Крисчън Бейл се опита да посети Чен Гуангченг в дома му. Тогава Уен е казал, че начинът, по който управата в Лини (Linyi) и Джоу са се справили със случая, е проблематичен.    

Но началникът на Отдела за пропаганда на Китай, Ли Чангчун (Li Changchun) заема страната на Джоу и казва в тесен кръг, че Уен “се бърка в чужди работи”.

Пет дни след инцидента с Бейл управата на Лини е наградена с титлата “Град на националната цивилизованост”. Наградата е връчена от департамент на Отдела на Ли, известен като “Централна направляваща комисия за изграждане на духовната цивилизованост”.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!