Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бабата на Стилиян Петров получила инсулт

Съседите на Стeнли в Монтана будуват от мъка

Монтана. Улица "Велико Търново" е една от най-личните в Монтана. Всеки би искал да живее на нея, защото се намира в самия център на града. Едва през последните години обаче на мястото на старите къщи израснаха нови кооперации. На тази улица от 2-3 години се нанесе кметът на града Златко Живков. Но на нея вече повече от 20 години живее друг, още по-известен монтанчанин - халфът на "Астън Вила" Стилиян Петров. Семейството му притежава приличен апартамент на първия етаж.

През тези дни всички съседи от блока и от къщите по улицата нямат друга тема за разговори освен левкемията на Стилиян. Всеки разказва своя спомен от случайна среща с именития си съсед. По-възрастните се връщат към случки и от времето, когато е бил дете. Знаят много неща от кухнята на семейството. Като това, че майката на Стилиян - учителката Светла Средкова, не е заминала за Англия. Ден преди да научи жестоката истина за детето си, нейната майка получила удар. Настанили я в интензивното на местната болница. Оттогава Светла се грижи за бабата, твърдят съседите. Бащата Альоша Славчев обаче веднага отлетял. Там по това време вече бил вторият им син - ергенът Иван.

"Когато научих новината за Стилиян, много се разстроих", разказва 82-годишната бивша банкерка Дафинка Николова. Къщата й е почти под прозорците на Петрови. Знаят всичко едни за други, защото животът на семейството протича пред очите на възрастната жена. Общуват, помагат си, уважават се. "Не спах цялата нощ, а и другите нощи май не мигнах", признава жената, "Чувствам бедата като своя, защото живеем заедно", твърди тя. Всеки ден й звъни дъщерята от София, за да пита какво ново има около Стилиян и семейството му.

Емил Тафраджийски обитава апартамент няколко етажа над Петрови. Той познава Стилиян и децата му откъм друга страна - всички били със страхотно чувство за хумор. Ако се заговорят за нещо, изкарвали го на шега. "Като видя децата - Стилиян и Кристиян, ги питам  - абе, вие откъде сте? А те ми отговарят - "от ЛивъЛпул на номеЛ 19". Много се смеем", разправя Емил. "Малко е да се каже, че Стилиян беше добро дете и стана сериозен мъж", търси по-точни думи за футболиста жена от отсрещните къщи, "Той беше чудесно дете, такова рядко се среща. И стана голям, умен и отговорен мъж. Не случайно отиде толкова далеч", обобщава комшийката.

"Когато прочетох в интернет, че Стилиян е болен от левкемия, помислих, че зевзеци си правят шега", пожелава да сподели своите чувства минаваща по "Велико Търново" тийнейджърка. "Също като с турския Ален Делон, звездата от турските сериали Каванч Тътланту. Нали бяха съобщили, че е загинал. Но като видях колко много хора му изказваха подкрепа в нета, разбрах, че този път е наистина. Много ми е мъчно за Стилиян, все пак той е българин, който вдига на крака стадионите в Англия и у нас, а това не всеки го може. Заслужава си да го подкрепим, да му кажем, че ние бяхме с него, когато се раздаваше на терена, с него сме и сега в най-тежкия му момент. Аз съм сигурна, че той ще победи болестта. Силен е и му го желая от цялото си сърце, кръсти се за доказателство момичето.

Първолета Цветкова, StandartNews

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!