Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Официално разследване на огромните активи на семейства Бо и Гу

Бо Шилай и съпругата му Гу Кайлай, считани за първата китайска двойка "голи" чиновници, отнасящо се до кадрите, прехвърлящи семействата и авоарите си в чужбина. Бо притежава много събственост в Ню Йорк, Хонгконг, Сингапур и Ванкувър.
Бо Шилай и съпругата му Гу Кайлай, считани за първата китайска двойка "голи" чиновници, отнасящо се до кадрите, прехвърлящи семействата и авоарите си в чужбина. Бо притежава много събственост в Ню Йорк, Хонгконг, Сингапур и Ванкувър. (New Epoch Weekly Photo Archive)

Разследването на Бо Шилай от най-висшите кръгове на Китайската комунистическа партия (ККП) се разшири извън криминалните рамки. Активите в чужбина на семействата Бо и Гу също станаха обект на официално разследване...

Хонконгското списание Asia Weekly разкри, че режимът в Пекин е изпратил работна група в Хонконг. Работната група се състои от членове на Обществена сигурност и Финансовия отдел. Те са отишли ​​в Хонконг, за да разследват огромните активи, притежавани от семействата на Бо и Гу, и техните скрити заплетени връзки.

Бащите на Бо и Гу са ветерани от ККП. Бащата на Бо Шилай е Бо Йибо, един от Осемте Старейшини на ККП. Използвайки псевдоним, по-големият брат на Бо Шилай става заместник-генерален директор на Everbright Group. Everbright е създадена от Държавния съвет на ККП и в нея годишната заплата на брата на Бо е 1.7 милиона щ.д..

Съпругата на Бо, Гу Кайлай, е най-малката дъщеря на Гу Джингшенг. Според Bloomberg News четирите сестри на Гу са всичките богати. Те управляват мрежа от предприятия от Пекин и Хонконг до Карибите. Техните активи са изчислени на стойност най-малко 126 милиона щ.д. (1 милиард юана).

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!