Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Gao Zitan, Epoch Times

"Бо Шилай знае твърде много", казва бивш съветник на ККП

Бо Шилай
Бо Шилай. Фото от сайта theepochtimes.com

Бивш високопоставен съветник на лидери на Китайската комунистическа партия (ККП) сподели с китайския Epoch Times мнението, че Джоу Йонгканг се чувства заплашен от Бо Шилай. Амбициите на Бо означават, че той е решен да се бори за поста президент на Китай, или най-малкото за премиер. Бо се е сдобил с тайни за върхушката на ККП благодарение на кампанията си "удар по черното" в Чонгчинг...
 

За да потвърди думите си, бившият съветник на високопоставени лица в ККП описва един скандал. Джоу Йонгканг е имал близки отношения с Уен Джянг, бивш началник на Бюрото за обществена сигурност на Чонгчинг. Ако Уен Джянг не е бил екзекутиран е щял да стане заместник-министър на Министерството на обществена сигурност.

По това време Джоу Йонгканг дава на Уен Джянг два избора: да отиде в Министерството на обществена сигурност, или да стане ръководител на Националната администрация на затворите към Министерството на правосъдието. Уен избира втората. Въпреки това, поради неодобрение от висши длъжностни лица той не успява да стигнем до там. По-късно Уен Джянг е арестуван и убит в показна екзекуция от кампанията на Бо "борба с черното" (мафията).
 
"Бо има компромати срещу няколко члена на Постоянния комитет (ПК, 9-те най-висши лидери на Китай, бел. ред.) на Политбюро на Централния кометет на ККП - каза съветникът. - Той има материали дори и за Хo Гуочянг, ръководител на Централната комисия за дисциплинарна инспекция, който някога е бил партиен секретар на Чонгчинг."
 
"Бо има компромати срещу не по-малко от трима членове на ПК и ако започне война между фракциите може да ги пусне в ход по всяко време. Всички те са пера от една и съща птица, на практика никой не е чист."
 
Анонимен източник също така твърди, че бившият член на ПК Зенг Чинхонг също е уязвим. Семейството на Зенг печели пари предимно от военни договори и нефтопродукти, трупайки капитали от промишлените предприятия на Чонгчинг.
 
Високопоставени служители на някои места се чувстват доста неудобно след шумните и самохвални атаки на Бо срещу подземния свят и различни групировки в Чонгчинг, тъй като са свързани с тях, и да се справят с всичко това сега ще им е трудно.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!