Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Татяна Виноградова. Epoch Times

Ху Джинтао посрещнат от протести в Индия

Последователи на Фалун Гонг в Бангалор протестират срещу преследването на практиката в Китай, по време на пристигането на Ху Джинтао в Индия на 29 март 2012 г.
Последователи на Фалун Гонг в Бангалор протестират срещу преследването на практиката в Китай, по време на пристигането на Ху Джинтао в Индия на 29 март 2012 г. Снимка: на Т. Виноградова/ Epoch Times

В деня на пристигането на президента Ху Джинтао в Индия на 29 март 2012 г., в Бангалор, на площада пред кметството се проведе мирен протест срещу репресиите на привърженици на медитативната практика Фалун Гонг в Китай...

Акцията бе организирана от практикуващи Фалун Гонг в Бангалор и други градове на Индия, в които местните власти не са разрешили провеждането на подобни митинги. Протестиращите окачиха банери и постери, на които е написано: "Повече от сто милиона души напуснаха Китайската комунистическа партия и нейните организации", "Ху Джинтао, спри мъченията и убийствата на Фалун Гонг практикуващите в Китай".

Древната китайска медитативна практиката Фалун Гонг (Фалун Дафа), основаваща се на принципите "Истинност, Доброта и Търпимост" и наброяваща 100 милиона последователи в Китай, е подложена на жестоки репресии по инициатива на Джианг Земин, лидер на Китайската комунистическа партия (ККП), през 1999 г. Това незаконно преследване все още продължава.
 
По-рано, на 26 март, в сърцето на Ню Делхи, столицата на Индия, срещу сградата на индийския парламент се самозапали един от участниците в протест срещу посещението на Ху и репресивната политика на ККП в Тибет. Други протестиращи са успели да загасят пламъците, а тибетецът е изпратен спешно в болница, където умира от тежките изгаряния.

Въпреки забраната, тибетците са провели няколко несанкционирани протеста в Ню Делхи и други градове на Индия.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!