Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Po Hui'er, Epoch Times

Джянг на животоподдържащи системи?

Джянг Земин
Джянг Земин. (Minoru Iwasaki-Pool/Getty Images)

Джянг Земин, бившият лидер на Китайската комунистическа партия (ККП) и Китай, е в момента във вегетативно състояние, разчитайки на медицински апарати и системи да го държат жив, твърди запознато с обстоятелствата лице в Китай...

Лицето, които не може да бъде идентифицирано поради страх от последствия, заяви, че състоянието на Джянг означава, че той не е играл роля в текущите вътрешни борби на комунистическата партия.

Джянг започва преследването на медитативната практика Фалун Гонг през юли 1999 г., въпреки възраженията на високопоставени партийни членове и според сведенията, на членове от собственото му семейство. Въпреки че Джянг бе заменен като лидер на ККП през 2004 г. от Ху Джинтао, той запази значителна власт зад кулисите като ръководител на фракция в рамките на ККП.

Джоу Йонгканг, шеф на силите за сигурност, е станал заместник на Джианг във фракцията му в текущата борба за власт. Джоу е издигнат в йерархията, за да поведе потайния Политически и законодателен комитет, всепроникваща организация с нерегламентирани правомощия, след като показва, че може да бъде лоялен към Джянг. Тази лоялност е изразена най-вече с жестокото  преследване на Фалун Гонг от Джоу.

В продължение на месеци наред тегне въпросителната относно здравето на Джянг. Последната му публична поява бе през октомври миналата година, след като хонконгски медии и поне един китайски телевизионен оператор съобщиха, че той е починал. Репортажите бяха счетени за надеждни по това време, защото поне един от участващите телевизионни оператори бе казано, че има достъп до семейството на Джиянг.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!