Следвайте "Буднаера" в Телеграм

clearwisdom.net

Страдах от артрит 50 години, докато открих Фалун Гонг

Практикуваща Фалун Гонг от Бенши (Benxi) Сити, провинция Ляонинг (Liaoning) - Clearwisdom.net

Фалун Гонг
Снимка: falunart.org

Аз съм на 69 години и се самоусъвършенствам по Фалун Дафа (Фалун Гонг) в продължение на 15 години. [...] Когато съм била на година и половина, са ми поставили диагноза ревматоиден артрит. Не можех да стоя права, докато станах на осем години. Ходех само бавно и с помощта на бастун. Поради което не ходех на училище...


Когато бях на 18 г., все още не можех да върша никаква работа. След като се омъжих на 20 г. започнах да се справям с по малко домакинска работа. Но на 29 г. родих дъщеря ми и бях почти парализирана. Коленете ми бяха набъбнали и трябваше по цял ден да лежа в леглото. Беше голямо предизвикателство да изляза извън стаята, дори с помощта на бастун. Опитах много лекарства и всякакви видове техники, но нищо не помогна. Така страдах от болки в продължение на повече от 50 години.

Едва през 1996 г., когато бях на 54 г., се появи надежда. През пролетта на тази година хора от нашето село практикуваха Фалун Дафа. Съпругът ми също започна да практикува. И постоянно казваше, че Фалун Дафа е нещо добро и че може да излекува всякаква болест без лекарства. Така в мен се появи желанието да науча практиката и го помолих да ме научи. А той каза: "Ти не можеш да четеш китайски йероглифи. Как ще прочетеш книгата? Дори не можеш да се изправиш. Как ще правиш упражненията?"

Аз обаче го питах многократно и накрая той взе назаем запис с Фа-лекции от друг практикуващ Фалун Дафа. Слушах ги отново и отново. Колкото повече слушах, толкова повече ми харесваха, толкова по-комфортно се чувствах и тялото ми се подобряваше.

Тогава започнах да уча упражненията. Съпругът ми ме научи на движенията, докато седях на ръба на леглото. След като правих упражнения няколко дни, успях да се изправя. В рамките на 10 дни не само бях в състояние да се изправя без много затруднения, но също така можех да правя всичките четири стоящи упражнения.

Краката ми вече не бяха подути. Можех да ходя като нормален човек. Бях толкова развълнувана! Казвах на всички за чудото, което ми се случва, но преди да успея да кажа една дума, сълзите ми потичаха. Хвърлих съда за приготвяне на лекарства от китайската медицина, както и другите медикаменти, обявявайки: "Отсега нататък няма да взема каквото и да е лекарство!"

Никога не съм била толкова щастлива в живота си. Преди бях депресирана и гневна, но вече се чувствах добре със здравето. Станах весела и спокойна. Летя като вятър нагоре по хълма. Мога да върша всякаква работа и не се чувствам уморена.

След като Китайската комунистическа партия (ККП) започна преследването на Фалун Дафа, аз бях изпратена в лагера за принудителен труд Масанджа (Masanjia) в провинция Ляонинг (Liaoning). Въпреки това държах на твърдата си вяра в Дафа и разяснявах фактите за Фалун Дафа, след като бях освободена.

Първо казах на моите роднини, приятели и съседи. Когато се срещах с хора, които страдат от заболявания, им разказвах за Фалун Дафа и те слушаха. За да им помогна да разберат, че Фалун Дафа е добра, аз споделях пред тях болката, която съм изтърпяла, и чудото, което ми се е случило благодарение на Дафа.  

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!