Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зрънце прополис сваля захарта

Няколко души вече хвърлиха хапчетата, обяви проф. Христо Мермерски

София. Прополисът намалява кръвната захар при диабетиците с т.нар. старчески диабет до нормални стойности. Няколко жени вече са хвърлили лекарствата, обяви революционната новина пред "Стандарт" проф. Христо Мермерски, известен с книгите си за лечебно хранене и природна медицина. И допълни, че рецептата е много лесна: топченце прополис с големината на грахово зрънце се глътва с малко вода 30 минути преди хранене. Веднага след това се изпива чаша топло мляко.

"Гледах проф. Христо Мермерски по телевизията и чух, че прополисът помага за изчистване на дебелото черво от патогенни бактерии", обяснява 65-годишната Цветанка Шаркова от село Черньово. Какво било учудването й обаче, когато установила, че само след 3-4 дни кръвната й захар влязла в нормата с 6 ммол/л. "От месец пия сутрин прополис и вече не се налага да вземам хапчета", радва се Цветанка. Жената разбира, че има диабет тип II преди една година. "По това време бях 93 кг, започнах бързо да спадам на килограми, сподели Шаркова. Личната й лекарка установила, че кръвната захар е 16 ммл/л, затова предписала лекарство - по 2 хапчета сутрин и по 2 вечер. "Хапчетата смъкнаха захарта до 8-9 ммол/л и дотам", обяснява жената. Според здравния стандарт захарта в кръвта трябва да е в рамките на 4-6 ммол/л.

"В неделя бях на кръщене, хапнах от бялата питка и пак съм в нормата", не може да се начуди жената, която проследява редовно стойностите на кръвната си захар с помощта на глюкомер. Цветанка се обадила да сподели с проф. Мермерски за чудото. Оказало се, че той има и други обаждания за лечебния ефект на прополиса при диабетици на хапчета. 67-годишната Мария Григорова от град Бяла също е спряла лекарствата, откакто взема сутрин на гладно
прополис.

"Имам диабет от 3 години. Установиха, че кръвната захар е 18 ммол/л, с хапчетата я свалих до 11 единици", доволна е Григорова. След като включила прополисовата рецепта в дневния си режим, жената ахнала - още първия ден стойността на кръвната захар станала 6,6 ммол/л. Мария споделила опита си със свой набор, който също бил със старчески диабет. Като му поставили диагнозата, захарта била 30 ммол/л. С хапчетата спаднала на 17 ммол/л. След като пък взел прополис, глюкомерът показал 9 ммол/л. Мъжът обаче продължил с хапчетата сутрин и вечер.

StandartNews

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!