Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цитати на хванати в корупция китайски чиновници

Подкупите са неизбежно ежедневие в днешен Китай, според китайски комунистически чиновници с достатъчно “лош” късмет да бъдат хванати в корупция. Следват цитати на хванати в корупция китайски чиновници, събрани от телевизия New Tang Dynasty – базирана в Ню Йорк независима китайска медия...

„Ако откажа на добрата воля [подкупите] на другите, ще бъда сметнат за черна овца и за душевно болен“ – Ю Джипинг (Yu Zhiping), бивш зам.-кмет на гр. Мейшан (Meishan), провинция Сичуан (Sichuan), отстранен от поста си през 2009 г. и разследван за приемане на подкупи. Той бе осъден на затвор през август 2010 г.

„Извърших престъплението [прием на подкупи], защото моралът на обществото не е добър. Хванаха ме, това е лошият ми късмет“ – Ли Гуоуей (Li Guowei), бивш директор на Администрация магистрали на гр. Ганджоу (Ganzhou), провинция Джянгши (Jiangxi).

„Обикновено един чиновник не може да си позволи да подкупва по-висшестоящи чиновници със собствения си доход. Той първо трябва да вземе подкупи от други хора и да ги използва за изграждането на по-добри връзки с по-горните нива, така че да може да запази чиновническата си титла“ – обяснение по време на разпита на Янг Гуойоу (Yang Guoyou), бивш окръжен кмет на окръг Джянуей (Jianwei), провинция Сичуан.

Шу Джинг (Xu Jing), бивш директор на лаборатория в Пекинския индустриален университет, е използвал парите от подкупи, за да плати таксата за обучението на дъщеря си в университет в чужбина.

„Смятам, че това също е начин да се обучат и осигурят талантливи хора за нашата страна“, е заявил той след залавянето му.

В коментар на подобни признания Интернет потребител от континентален Китай пише: „Без ефективен надзор и ограничения, властта неизбежно води до корупция. Коренът на този проблем е системата.“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!