Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Matthew Robertson, Epoch Times

Заместникът на Уанг Лиджун е човек на Ху Джинтао

Човек от Комунистическата младежка лига спуснат под носа на Бо Шилай

Още една пионка напредва в борбата между шефа на комунистическата партия Ху Джинтао (Hu Jintao) и отстъпника Бо Шилай (Bo Xilai), като първият внедрява доверен на себе си човек под носа на Бо за партиен секретар на бюрото по обществена сигурност в Чонгчинг...

Гуан Хайшянг (Guan Haixiang), новият секретар, който ще контролира работата по сигурността в Чонгчинг, няма опит в полицията, според хонконгската телевизионна станция Phoenix.

Той заменя Уанг Лиджун, дясната ръка на Бо Шилай до миналата седмица, когато той очевидно се опита да избяга драматично в американското консулство в Ченгду. Сега се твърди, че той е в ръцете на служители на централата на партията, които могат да го използват, за да свалят Бо Шилай.

Гуан обаче е предан член на комунистическата младежка лига, което представя властта на Ху Джинтао и голям брой високопоставени служители на комунистическата партия.

Новината първоначално бе публикувана на сайта dayoo.com, от където по-късно бе изтрита. Тя обаче бе препубликувана широко и се посочва от интернет коментатори като пример за продължаващата борба за власт между Ху Джинтао и Бо Шилай.

Гуан е бил откаран до Чонгчинг с хеликоптер през юли 2009 г., показва онлайн биографията му. 42-годишният мъж е от провинция Джилин и като Уанг е от монголски произход. Той е завършил политология в Централната партийна школа и от 1994 г. до 2009 г. е политически работник в комунистическата младежка лига. В Чонгчинг, започвайки от 2009 г. той е заместник партиен секретар на област Джянджин, преди да стане партиен секретар на областта през април 2011 г.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!