Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Sonya Bryskine, Epoch Times

Гняв в Хонг Конг относно коментари на китайски професор

Над 150 души излязоха по улиците на Хонг Конг миналата седмица в протест срещу насаждаща омраза реч на професор от Пекинския университет относно гражданите на Хонг Конг. Говорейки по националния телевизионен канал V1.CN, професор Конг Чингдонг (Kong Qingdong) нарече хонгконгци "кучета" и "копелета", които нямат морални стандарти...

Кадри от интервюто са били публикувани на Shanghaiist.com, но са били отстранени от Youtube за съдържаща омраза реч. Интервюто е във връзка с широко популяризиран инцидент, в който момиченце от континентален Китай е заловено да се храни във влак на метрото в Хонг Конг, за което е смъмрено от местни пътници за нарушаване на забраната за хранене във влаковете.

"Това са британски кучета. Те са кучета. Не са хора", казва проф. Конг. "Мисля, че Хонг Конг е най-зле от цял Китай."

Коментарите предизвикаха възмущение в Хонг Конг, като “Вашингтон пост” съобщи за десетки протестиращи, събрали се пред сградата на централното правителство в Хонг Конг, осъждайки проф. Конг.

В телевизионното интервю, използвайки ругатни той казва, че Хонг Конг разчита единствено на туристи от континентален Китай, за да оцелее, като нарича жителите на Хонг Конг крадци, които "използват всичко което могат, за да измамят за пари".

Освен това проф. Конг обвинява хонгконгчани, че са предатели, които не са се врекли в пълна вярност на Китай.

"Макар Хонг Конг да се върна [към Китай], сърцето на Хонг Конг не се е върнало напълно и все още има много [британски] кучета".

Ултра-националист, проф. Конг е известен с циничните си коментари от миналото, които са му спечелили репутацията на "пияният герой на Пекинския университет". Той също така твърди, че е пряк потомък на известния философ Конфуций.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!