Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайски чиновник: Разстрел за размирниците

Лиу Уей, депутат от Народния конгрес на Гуанджоу: "Полицията трябва да се престраши да открива огън срещу размирниците." (скрийншот от 163.com)

„Трябва да бъдат съставени закони, които да позволяват на полицията да открива огън срещу създаващи проблеми хора, тъй като полицейската власт в момента е в упадък“, заяви Лиу Уей (Liu Wei), депутат от Народния конгрес на Гуанджоу, на неотдавнашната партийна местна конференция в Нанхай (Nanhai).

На същата конференция, проведена във Фошан (Foshan), провинция Гуандонг (Guangdong), друг чиновник сравни „обикновените хора“ с разглезени деца. „Обикновените хора трябва да бъдат научени, а не обгрижвани. Както ако разглезите дете – може ли това дете да е добро? Разглезването на обикновените хора също може да произведе размирници“, заяви Фанг Минг (Fang Ming), народен представител от Националния народен конгрес.

Кметът на Шантоу (Shantou) демонстрира подобно отношение в коментарите си след миналогодишните протести в Хаймен, защитавайки тезата, че хората, които са били „повлияни“ от чуждестранните медии, трябва да бъдат арестувани.

Както можеше да се очаква, тези забележки бяха посрещнати с укор от активисти и нетизени, според които правителствените чиновници би трябвало да служат на данъкоплатците, които им плащат заплатите, а не да злоупотребяват с властта си. „Истинският въпрос е какво благосъстояние са предоставили те на хората?“, пита шанхайският активист Фанг Дженгху (Fang Zhenghu).

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!