Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Отварата на Менг По и прераждането

Историята гласи, че хората трябва да пият от отварата на Менг По, преди да се родят в човешкия свят.
Историята гласи, че хората трябва да пият от отварата на Менг По, преди да се родят в човешкия свят.

Според легендата след като хората умрат, душите им са изпращани в различни дворци, за да получат наказание в ада, докато достигнат десетия дворец – този на Менг По. Там те минават през процеса на подготовка за прераждане. Пътят към Менг По е наречен „Пътят на жълтата пролет“.

Преданието разказва, че Менг По е родена през периода на династията Западен Хан. Тя изучавала ученията на Конфуций на много крехка възраст и докато растяла искала да изучава будистките писания. През живота си никога не се обръщала назад към миналото, нито мислела за бъдещето. Съсредоточавала се да казва на хората да не убиват и да станат вегетарианци. Била девствена на 81-годишна възраст и хората я наричали Менг По. По-късно отишла да се самоусъвършенства в планината и станала просветлено същество. Впоследствие небесата посочили Менг По като отговорна за душите, които ще бъдат хора.

Отварата на Менг По, също наричана „магическа отвара“, е направена от билки от човешкия свят. Тя е подобна на вино напитка и има пет вкуса: сладък, горчив, парлив, солен и кисел. Всеки, който иска да се прероди, трябва да пие от тази отвара. За душите, които отказват да пият и се опитват да избягат, чифт куки се появяват изотдолу, за да задържат краката им, а в гърлото им се вкарва тръба, която да ги принуди да пият от отварата.

По време на династията Източен Хан много хора можели да кажат какво се е случвало в предишните им животи и така били разкривани небесни тайни. Според легендата отварата на Менг По може да изтрие паметта за минали събития и така хората идват в този свят без спомен за нищо от предишните си животи и са запленени от славата, богатството и сантименталността в земния свят.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!