Овладяване на рака чрез принципите на китайската медицина

"Ако човек не е праведен, злите сили ще нахлуят. Причините за рак са комплексни и включват множество различни фактори, но проучвания сочат, че намалената имунна функция води до мутация на гените. Мутацията е следствие от заболяване и увреждане на нашата праведна същност”...

Доверете се на лечебната сила и съществувайте съвместно с рака

Лечението на рака е документирано от древни времена. Принципите зад китайската медицина обхващат традиционните китайски ценности - умереност и овладяване на болестта - и също така включват практикуването на съвместно съществуване. Д-р Джоу Лиджонг (Zhou Lizhong), основател на Института по китайска медицина в Хонг Конг, е роден в семейство на практикуващи китайска медицина. От 1970 г. насам доктор Лиджонг усърдно изучава рака и други неизлечими заболявания и прилага традиционни китайски медикаменти в клиничните си лечения... 


Важността от уравновесяване на седемте емоции

"Заболяванията имат връзка с психическото състояние на човек, начина му на живот, както и много други фактори", казва д-р Джоу. "Китайската медицина смята, че заболяването се дължи както на вътрешни така и на външни елементи. Вътрешните елементи, наречени в китайската медицина "седемте вътрешни емоционални щети", са:

радост, гняв, тревога, безпокойство, тъга, страх и паника. А външните фактори са: вятър, студ, топлина, влага, сухота и огън. Известни са като "шестте екзогенни елемента". Включващи се в тях са и модерните патогени като бактерии, вируси и паразити, плюс химията, физиката и други рискови фактори."

Китайските лекари често казват: "Радостта вреди на сърцето, гнева уврежда черния дроб, скръбта вреди на белите дробове, тревогата вреди на далака, а страхът наранява бъбреците. Те обясняват как емоционалните нарушения директно увреждат вътрешните органи. Например открихме, че преди поставяне на диагноза за рак на черния дроб, пациентите са страдали от дълъг период на тежка депресия. Ракът на гърдата при жените е също свързан с емоционалното им състояние."

Д-р Джоу казва, че "психическото състояние на човек може да повлияе на функцията на вътрешните му органи и по този начин това се отразява на имунната му система." Във "Вътрешния канон на Жълтия император" пише следното: "Чи трябва да бъде изчерпано преди злите сили да успеят да се съберат." Д-р Джоу обяснява още: "Ако човек не е праведен, злите сили ще нахлуят. Причините за рак са комплексни и включват множество различни фактори, но проучвания сочат, че намалената имунна функция води до мутация на гените. Мутацията е следствие от заболяване и увреждане на нашата праведна същност. Възрастните и болнавите хора биват по-податливи към рака. В наши дни дори и при младите има вероятност от проявата на това заболяване. Може би това се дължи на радиацията, злоупотребата с наркотици, замърсяването на въздуха, химическите токсини в храната, стреса и други фактори."

Д-р Джоу смята, че веднъж след като човек е диагностициран с рак, той става много нервен и уплашен. Спира да се храни, не спи, имунната му система се влошава и той умира вследствие на това. Когато равновесието на седемте емоции не е балансирано и не се вземат мерки за подобрение, състоянието му ще продължи да се влошава. 


Голяма част от пациентите умират от метода на лечение, а не от самото заболяване

"Според "Вътрешния канон на Жълтия император", никой не трябва прекалено да натрупва или премахва нещо. Човек трябва да спре, след като по-голямата част от заболяването е отстранена. Човек може да пострада в противен случай." Д-р Джоу обяснява: "В китайската медицина например, при лечението на тумор целта е да се елиминира повече от половината от него. Прекаляването би довело до увреждане както на положителните, така и на злите сили на организма, и по този начин и двете могат да изчезнат в края.”

"От древни времена насам китайската медицина поддържа "съвместно съществуване" с тумора. Това означава да живееш със заболяването и да потискаш развитието му. Този принцип е част от древната китайска философия."

Един пациент бил диагностициран с рак на панкреаса през 1998 г. Той починал неотдавна, след като живял 13 години. Единственото, което правил през този период било да използва китайска медицина по няколко пъти на седмица. От 2007 г. до 2011 г. неговият тумор се увеличил с 1 см. Този пациент е можел да работи и пътува в чужбина като нормалните, здрави хора. Подобни случаи са рядко срещано явление в съвременната медицина. 

Въпреки това в днешни дни много малко пациенти прибягват до помощта на китайски лекари докато са в начален стадий на рак. В повечето случаи идват след операция, химиотерапия и радиация, или изчакват, докато ракът не достигне напреднал стадий. Д-р Джоу също споменава няколко случая, в които пациентите са живели в продължение на няколко години.

След няколко десетилетия на клинични изследвания, д-р Джоу открива, че "осемдесет процента от пациентите с рак са починали вследствие на самото лечение или от уплаха. Много от пациентите са били отслабени, защото способността им на самолечение намалява след операция, химиотерапия и радиация. Те изпадат в депресия и по този начин влошават състоянието си. Никой не може да оцелее без собствената си праведна енергия и никое медицинско чудо не може да помогне без нея. Медицинската помощ се използва за допълване на праведната енергия и за регулиране на състоянието на пациента. С праведна енергия човек ще живее, в противен случай ще умре. Това е великият принцип на китайската медицина от древни времена."

Д-р Джоу подчертава, че хората притежават инстинкта да живеят. Ето защо не бива да пренебрегваме самолечителната сила в себе си. Всъщност световните медицински изследвания откриват, че 1% от пациентите с рак успяват да се излекуват и без лечение. По време на лечебния процес, той препоръчва "терапия с беседи", за да бъде стимулирана жизнената сила в тялото на пациента.

Твърде силната имунна функция не е непременно по-добра за нас

Някои хора смятат, че колкото по-силна е имунната им система, толкова по-добре ще е това за тях. Д-р Джоу казва: "Това е погрешно схващане. Много от човешките болести са вследствие на необичайни реакции от страна на нашата имунна система, като например диабет, дерматомиозит, псориазис, ревматоиден артрит, лупус хипертиреоидизъм и т.н. Тези състояния са сложни за лечение и се дължат на завишаване на имунната функция. СПИН и рак произхождат от понижената имунна функция, а не от така наречения завишен имунитет.”

"Медицинското лечение означава регулиране на равновесието в тялото. Въпреки това медицината не трябва да стига до крайности. Когато се използват методи на лечение при рака, които действат разрушително както на злите така и на добрите сили в тялото на човека, в края на краищата всичко ще загине. Китайската медицина акцентира върху баланса на Ин и Ян. Първо премахвайте основните симптоми и след това възстановявайте нормалното физиологично състояние. Когато праведната енергия е достатъчно силна, имунната система възвръща нормалната си функция и тогава болестта изчезва по естествен път."

lily Wang, Kan Zhong Guo 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!