Следвайте "Буднаера" в Телеграм

StandartNews

Именит треньор излезе педофил

Ню Йорк. Един от известните треньори по американски футбол в САЩ Джери Сандъски се оказа педофил, насилвал деца повече от 15 г. Славата си той печели с университския отбор на Пенсилвания. 67-годишният Сандъски е арестуван и обвинен в изнасилването на осем деца до 15-годишна възраст.

"Невинен съм. Единствената ми грешка е, че се къпех с отбора в банята и си играехме на конче", заявил педофилът. Не по-малка е вината и на легендата Джо Патерно. 84-годишният треньор е знаел за деянията на своя асистент, но не направил нищо. Патерно обсъждал въпроса с ръководител на университета, но не и с полицията. Така потулил престъпленията. След разкритията Патерно е уволнен. Студентите били готови да защитят любимия си треньор, но истината охладила страстите им.

Дори холивудската звезда Аштън Къчър изпаднал в неловка ситуация, като написал в Туитър: "Как може да уволните Джо Па? Това е проява на лош вкус." Но после актьорът се извинил публично. Оказва се, че всяко 10-о момче в САЩ е жертва на сексуален тормоз, а при момичетата – всяко пето.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!