Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Xiao En (Epoch Times)

Китайска студентка твърди, че ще се продаде заради баща си

След като баща й получава доживотна присъда за недоказани неправомерни действия, китайска студентка се рекламира като "любовница" на всяко длъжностно лице, което е готово да отстоява справедливостта и да го освободи.

Много бързо отчаяният апел събра 142 000 посещения и над 2000 коментара във втория по големина микроблог сайт в Китай, qq.com.

В поста си тя казва: "Моето име е Уанг Тинг (Wang Ting), студентка в провинция Ляонинг (Liaoning), град Аншан (Anshan). Баща ми е незаконно осъден за престъпление, което не е извършил. Изразходвахме всичките си ресурси напразно, за да възстановим справедливостта. Накрая правя апел: ако има високопоставен служител, който може да излезе и отстоява справедливостта за баща ми, аз съм готова да му стана любовница." (http://www.tianyatool.com/article/pub-free-1-. 2327194/page-1.htm)

За да ​докаже невинността на баща си, Уанг Тинг прикачва 17 страници със съдебни документи и оставя номера на мобилния си телефон и QQ ID (QQ е популярен китайски софтуер за моментни съобщения).

Уанг Тинг добавя: "Това общество наистина ли е толкова тъмно? Държавните служители изглежда се интересуват само от печелене на пари и използване на властта си безразборно върху невинни хора."

По-голямата част от отговори, публикувани на сайта, осъждат нареченото от тях упаднало състояние на днешен Китай.

Нетизенът "Spicy Pepper-Ding" пише: "Използването на тялото, за да задоволиш тези животни, е като ходене в бърлогата на тигър! Ако това е единственият начин да се получи справедливост... Колко жалко е нашето общество днес, това е срам за една нация."

Потребител, наричащ себе си "Плати за греха в следващия живот" (Pay for sin next life), пише: "По отношение на това общество аз съм безмълвен, няма решение, реалността е реалност, така че нека не говорим повече за това."

Нетизенът "ZiMuoFeiYanRi" коментира: "Не бъдете толкова песимистични, хората действат, небесата гледат. Не съм съгласен с твоя метод за търсене на помощ, бъди силна. "

През октомври 2008 г. бащата на Уанг Тинг, Уанг Бин (Wang Bin), е арестуван от полицията на Лянгнинг Аншан (Liangning Anshan) във връзка с кражба с взлом и убийство, извършени август 2008 г. Тъй като веднага посочва алиби, доказващо, че е бил извън града по време на убийството, той е оправдан.

През февруари 2009 г. Уанг Бин е арестуван отново. Причината е, че в миналото е имал конфликт с жертвата. Преки доказателства, свързани с престъплението, не са представени.

На 29 юли 2009 г. междинният народен съд на град Аншан осъжда Уанг Бин на доживотен затвор.

Уанг Бин оспорва присъдата на съда и делото е поето от върховния съд на Ляонинг. Върховният съд решава, че няма достатъчно доказателства, и изисква повторно разглеждане от междинния съд.

На 18 ноември 2010 г. междинният съд на Аншан връща делото за преразглеждане, но потвърждава първоначалната присъда.

Уанг Тинг не е първата жена в Китай, която прибягва до отчаяни мерки при сблъсък с несправедливост, насочена към член на семейството.

През септември 2010 г., опитвайки се да докаже невинността на брат си, младата Янг Джинфен (Yang Jinfen) писа на Weibo.com, че е склонна да бъде роб за цял живот, за да спаси брат си Янг Джинде (Yang Jinde), лъжливо обвинен, че е мафиотски бос. Янг Джинде е осъден с 18-годишна присъда. Има сведения, че е изтезаван, докато става постоянно парализиран.

На 26 януари 2010 г. 23-годишната У Фанги (Wu Fangyi) търси помощ за баща си, който е осъден на 15 години по фалшиви обвинения. У Фанги пише в блог: "Трябва ли да дам живота си, за да спечеля шанс баща ми да получи преразглеждане от съда? Трябва ли да продам тялото си, за да спася невинния си баща?" Нейната отдаденост и любов към баща й привлякоха гласове на подкрепа от китайската общественост.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!