Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Hsin-Yi Lin (Epoch Times)

Пациент в Южен Китай захвърлен до кофа за смет

Китайска болница в провинция Хунан (Hunan) в Южен Китай според сведенията е захвърлила неидентифициран пациент до кофа за смет на улицата. Когато семейството му отново го завело в болницата, тамошният персонал не им обърнал внимание. Разгневените му близки излезли да протестират пред болницата.

Според ежедневника Nanfang Daily Шие Тонгджун (Xie Tongjun) е преподавател в гимназията Дапингтанг (Dapingtang), окръг Шинтян (Xintian), гр. Йонгджоу (Yongzhou), провинция Хунан (Hunan). Той изчезва в средата на ноември на път към дома от училище. Три дни по-късно местни жители го намират в безсъзнание на улицата и го отвеждат в болница. По-късно семейството му научава къде е той и се втурва към болницата. Но не го намират там, а до кофа за смет пред болничния вход.

Тъстът на Шие посочва, че той не се прибрал вкъщи от училището на 15 ноември. Колегите му тръгнали да го търсят в дома му на 21 ноември и тогава семейството му разбрало, че нещо не е както трябва. В процеса на издирване на Шие местен жител казал на семейството му за намерен в безсъзнание човек на улица, закаран в болница с линейка.

Така роднините на Шие го намерили пред болницата.

Семейството му публикувало съобщение в интернет за това как той не е бил приет в болницата поради липсващи документи за самоличност и е бил захвърлен до кофа за смет.

Според съобщението свидетел е видял как това се извършва от двама души от охраната на болницата.

След като го намерили, роднините го отнесли обратно вътре, но не получили съдействие от болничния персонал. Накрая Шие получил елементарно медицинско обслужване, преди семейството му да го отведе в Първа народна болница в Ченджоу (Chenzhou).

Роднините му протестирали пред болницата с настояване да им бъде предоставен видеозаписът от охраната, за да се докаже дали болничният персонал е изхвърлил Шие навън. Молбата им не била удовлетворена.

Шие вече не е в критично състояние, но още не е проговорил, според новинарския репортаж. Близките му предполагат, че той имал ужасяващо преживяване.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!