Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Видео: Как се подготвя картина от хора за 4 дни

Видеото показва високата организация при работата на хиляди хора в Тайван, които за четири дни успяват да подготвят и изобразят на пл. „Свобода”, Тайпе, огромна „жива” картина…

В проекта са взели участие 7500 Фалун Дафа (Фалун Гонг) практикуващи от 13 страни, пристигнали в Тайван, за да участват в ежегодната Азиатска конференция по обмяна на опит.

„Живата” картина е била подготвена за четири дни и представена на площад “Свобода”, близо до Мемориала на Чан Кай-шек, в самия център на града, привличайки не само многобройни туристи, но и местни жители и журналисти.

Картината изобразява основателя на медитативната практика Фалун Дафа, г-н Ли Хонгджъ, седящ върху лотосов цвят.

Фалун Дафа набира популярност в Китай през 90-те години. Много скоро управляващият в страната комунистически режим открива, че броят на последователите на това движение превъзхожда броя на членовете на комунистическата партия, при това популярността на Фалун Дафа продължавала да расте. Затова, през 1999 година Фалун Дафа е обявена за незаконна в Китай. Репресиите и преследванията на Фалун Дафа в Китай продължават и до днес, съпроводени от арести, затвори и изтезания, които често водят до смърт.

Практиката е преследвана единствено в континентален Китай. В автономните райони Хонг Конг и Макао, както и в Република Тайван, и всички останали страни по света, Фалун Дафа се практикува свободно и се радва на над 100 милиона последователи.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!