Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Gao Zitan (Epoch Times)

Китайски чиновници внасят тайно "Деветте коментара" в Китай от Тайван

Много китайски комунистически чиновници, включително и от централното правителство, вмъкват копия на „Девет коментара за комунистическата партия“ от Тайван в Китай, разказа туристически гид пред Epoch Times...

Първоначално публикуван през ноември 2004 г. като редакторски материал на Epoch Times, „Девет коментара за комунистическата партия“ (наричан за кратко „Деветте коментара“) е задълбочен анализ на историята на Китайската комунистическа партия (ККП) и предизвика вълна от китайци, отказващи се от членството си в ККП и прилежащите й младежки организации. Над 100 млн. китайци са заявили оттеглянето си през последните седем години.

Следва разказът на А-Гуанг (A-Guang), китайски туристически гид:

Аз съм туристически екскурзовод и развеждам хора от континентален Китай до Тайван. Често има хора, които разпространяват копия на „Деветте коментара“ по туристически забележителности в Тайван. Винаги окуражавам туристите от Китай да ги взимат.

През 2005 г. мой приятел от САЩ ми каза за „Деветте коментара“. Той спомена, че е много добре написана и ми се щеше да й хвърля един поглед. Но не успях да я намеря в Китай.

През 2006 г. отидох в Тайван и един човек ми даде специално издание на „Деветте коментара“. След като я прочетох, се почувствах толкова насърчен, че отидох в тайванския офис на Epoch Times и се оттеглих от партията с истинското си име.

Знаех, че ККП експлоатира и поробва китайския народ. Хората са подложени на много горчивина. Официалните медии възхваляват ККП, но в действителност това са само лъжи. Когато виждам надменни и превзети чиновници да тъпчат хората, съм отвратен.

Пропагандата на ККП залива страната и китайският народ е заслепен от нея. Пропагандата очерня и Фалун Гонг и пречи на хората да разберат действителната му същност. Имам приятел, който е следвал в Пекинския медицински университет и по-късно е учил в Пекинския университет. Той ми каза, че бъбреците и органите, продавани в университетската болница, са вземани нелегално от практикуващи Фалун Гонг.

 „Деветте коментара“ системно и последователно изобличава истинското лице на партията. Книгата разкрива как тиранията на ККП поробва китайския народ и носи мизерия и нещастия. След като я прочетох, придобих по-добро разбиране за ККП. Книгата казва всичко, което аз исках да кажа. Тя е много добре написана и пробужда китайския народ.

Като екскурзовод знам, че много чиновници взимат книгата обратно със себе си. Веднъж в групата ми имаше чиновник от администрацията на Държавния съвет. Той изглеждаше много високомерен и хвалеше ККП през цялото време на групови разговори. Аз обаче го видях да взима „Деветте коментара“ в Тайван и преди да се върнем обратно в Китай, той пъхна книгата в багажа си и така я взе със себе си.

Въпреки че на пръв поглед изглеждаше високомерен, почувствах, че той бе в действителност уплашен и с усещане за криза. Хора като него вероятно най-добре знаят природата на ККП. Знаят, че щом веднъж се наредят до погрешната фракция, скоро ще имат неприятности с вътрешни борби.

Някои туристи от Китай също бяха заблудени [от пропагандата на ККП] и говореха как хора, които практикуват Фалун Гонг, могат да бъдат обсебени. Питах всеки един от тях: „Виждали ли сте такъв човек със собствените си очи?“ На всички отговорът беше „не“. Те просто повтаряха прочетеното в официалните медии на партията.

На тях бих казал, че след като са дошли в демократично общество, би трябвало да използват собствените си уши и мозъци, за да открият какво точно представлява Фалун Гонг. В едно задгранично общество, за разлика от Китай, те могат да разгледат всякакви материали и да решат за себе си кое е добро и кое е лошо.“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!