Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля ИВАНОВ (Epoch Times)

Жива картина от 7500 човека в Тайван

Около обяд на 26 ноември жители и гости на тайванската столица Тайпе станаха свидетели на удивително зрелище. 7500 души облечени в ярки дрехи се подредиха в картина, изобразяваща основателя на медитативната практика Фалун Дафа (Фалун Гонг), Ли Хонгджъ, седящ върху лотосов цвят...

Г-н У Цинсян, последовател на Фалун Гонг, е проектирал картината. Той разказа пред кореспондент на Epoch Times, че и по-рано е правил различни изображения, но образ на човек, още повече на техния основател, прави за пръв път.

В проекта са взели участие 7500 Фалун Гонг практикуващи от 13 страни, пристигнали в Тайван, за да участват в ежегодната Азиатска конференция по обмяна на опит.
„Живата картина” бе представена на площад “Свобода”, близо до Мемориала на Чан Кай-шек, в самия център на града, и привлече не само многобройните туристи, но и местни жители и журналисти.

Картина от 7500 души, изобразяваща основателя на Фалун Гонг, Ли Хонгджъ, седящ върху лотосов цвят. Площад "Свобода", град Тайпе, Тайван. Ноември 2011 год. Снимка: The Epoch Times
Картина от 7500 души, изобразяваща основателя на Фалун Гонг, Ли Хонгджъ, седящ върху лотосов цвят. Площад "Свобода", град Тайпе, Тайван. Ноември 2011 год. Снимка: Epoch Times

На Азиатската конференция по обмяна на опит, проведена на 27 ноември, присъстваха около 8300 последователи на Фалун Гонг.
По думи на организаторите, тази практика става популярна в Тайван през април 1995 година и в настоящия момент нейните последователи на острова наброяват повече от 700 хил. души.

Въпреки огромната популярност на Фалун Гонг в Тайван, в съседен Китай тази практика е обявена от управляващия комунистически режим за незаконна и вече повече от 12 години нейните последователи са подлагани на репресии.

Но забраната не действа в цял Китай, а само в комунистическата й част. В специализираните автономни китайски райони Хонг Конг и Макао властта на комунистическата партия е силно ограничена и няма забрана на дадената практика, както няма такава забрана и в никоя друга страна по света.

Според данни на Информационния Център на Фалун Дафа, последователи на практиката има в 111 страни по света, а броят им е няколко десетки милиона души. Основната книга на Фалун Гонг „Джуан Фалун” е преведена на повече от 30 езика.

Картина от 7500 души, изобразяваща основателя на Фалун Гонг, Ли Хонгджъ, седящ върху лотосов цвят. Площад "Свобода", град Тайпе, Тайван. Ноември 2011 год. Снимка: Epoch Times
Групово изпълнение на упражненията на Фалун Гонг. Площад "Свобода", град Тайпе, Тайван. Ноември 2011 год. Снимка: Epoch Times

Медитативната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) набира голяма популярност в Китай през 90-те години. Много скоро управляващият в страната комунистически режим открива, че броят на последователите на това движение превъзхожда броя на членовете на комунистическата партия, при това популярността на Фалун Гонг продължавала да расте. Затова през 1999 година Фалун Гонг е обявен за незаконен в Китай. Репресиите и преследванията на Фалун Гонг практикуващите в Китай продължават и до днес, и са съпроводени с арести, затвори и изтезания, които често завършват със смърт.

Надписът над изображението на лотосовия цвят гласи: "Истина-Доброта- Търпение" (основни принципи на Фалун Дафа). В картината участват над 5 000 души. Тайван. Декември 2010 год.
Изображение на книгата "Джуан Фалун" (основната книга на Фалун Дафа). Участват над 6 000 души. Тайван 2009 год.
Изображение на Фалун. Участват над 4 000 души. Тайван 2006 год.
Изображение на Фалун. Участват над 4 000 души. Тайван 2006 год.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!