Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Dr. Hu Naiwen, Kan Zhong Guo

Ракът го няма, но какво остава?

Фото: Kan Zhong Guo

Пациентът е пропуснал възможността да започне нов живот?

Преди много години имах пациент, който беше във финалния етап на рак на черния дроб. Той беше обявен за неспасяем от лекарите на западната медицина и вложи последната си надежда в лекар по китайска медицина.

Първото ми впечатление за него беше, че лицето му изглеждаше тъмно – индикатор за задържане на вода в стомаха.

Според книгата „Медицинска класика на Жълтия император“, глава 63, ако човек падне отвисоко, в стомаха ще остане вредна кръв, която ще го изпълни и ще направи човека неспособен да се навежда напред или назад. Това може да бъде излекувано чрез билков чай, подпомагащ уринирането и изхождането. Акупунктурата върху определени точки също е ефективна – тя позволява за отпушването на циркулацията на кръвта. Ефектът е незабавен. Ако заболяването е от дясната страна на тялото, акупунктурата трябва да се прилага отляво и обратно.

Базирайки се на тази диагноза, когато човек падне и в стомаха се задържи вредна кръв, стомахът се подува и навеждането става трудно. В споменатия по-горе случай дясната част от черния дроб на пациента има рак. Не е ли това много подобно на задържането на вредна кръв? Реших, че мога да лекувам заболяването с билкова рецепта, за да подпомогна уринирането и изхождането, в комбинация с акупунктурни процедури върху левите точки Ран Гу и Да Дун, за да освободя кръвта.

Така, следвайки плана си за лечение, прилагах акупунктура на пациента веднъж седмично, като му предписах и билкови лекарства за успокояване и подсилване на черния дроб. След осем седмици пациентът и семейството му дойдоха да ми благодарят, тъй като лекарите в болницата го прегледали и установили, че ракът е изчезнал.

Но три дни по-късно една от роднините на пациента пак дойде при мен. Тя ми съобщи, че човекът е починал. Бях шокиран и попитах какво се е случило. Отвърна ми, че е имало лек автомобилен инцидент – по колата нямало почти никакви щети, нямало и други ранени. Самият пациент също нямал никакви видими наранявания, но починал скоро след това.

Когато този пациент ме посети за пръв път, както и в хода на лечението му, аз системно му разяснявах, че сериозните заболявания са причинени от натрупана в миналото карма. Също така му обясних, че ако иска болестта му действително да се излекува, ще трябва да се самоусъвършенства като изучава напреднала чигонг практика от Буда школата, за да елиминира кармата, трупана живот след живот. Тогава той само се засмя и не го прие сериозно. Смяташе, че кармата и практиката за самоусъвършенстване, за които му говорех, нямат нищо общо с неговото положение, и дори не се замисли за предложението ми.

В действителност лекуването на заболявания е само отлагане на трудностите за по-късен момент. Самата карма си остава непокътната. Пациентът не се възползва от тази ценна възможност да се подобрява, да развива добродетели и да се самоусъвършенства.  Вместо това животът му бе отнет на така ранна възраст. Наистина го съжалих.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!