Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Kan Zhong Guo

Историята на Джанг Лян от династията Хан

Джанг Лян бил министър в ранния период на династията Хан. Той служил на тогавашния император Лиу Банг. Лиу Банг изразявал голямо възхищение от Джанг и често говорел за таланта му да разработва успешни военни стратегии на хиляди километри от полето на битката...

Императорът Лиу Банг е бил силно впечатлен, когато Джанг завладява царството Чу и влива сили в царството Хан, след свалянето на бруталния владетел от династията Чинг. След укрепването на династията Хан, Джанг Лян е награден с благородническа титла, но никога не търси слава или богатство. Вместо това той избира да култивира съзнанието си. Според древната книга "Биография на безсмъртните", така Джанг станал безсмъртен.

Обувките под моста Пи

Като малко момче един ветровит ден Джанг Лян минавал по моста Пи в Шя Пи. Този ден вятърът духал силно и имало силен снеговалеж. Малкият Джанг срещнал старец, чиито обувки паднали от моста. Старецът казал на малкия Джанг: "Момче, слез долу и ми донеси обувките!" Джанг отишъл под моста без да се колебае и донесъл обувките на стареца. Старецът протегнал крака напред и поискал малкия Джанг да сложи обувките на краката му. Той смирено обул обувките на краката на стареца. Старецът казал с усмивка: "Можеш да бъдеш обучаван. Върни се утре сутринта и аз ще те науча нещо. "

На следващата сутрин, когато малкият Джанг пристигнал призори на моста, старецът вече бил там. Старецът казал: "Ти пристигна по-късно от мен, затова този път няма да ти преподавам Тао." На втория ден Джанг отново закъснял и старецът му казал същото. На третия ден Джанг пристигнал по-рано от стареца. Старецът бил доволен от него този път, така че му дал една книга и казал, "Ако четеш тази книга, ще можеш да станеш учител на царя. Ако имаш нужда от допълнителна помощ, отиди при жълтия камък в подножието на планината Гученг." По-късно същата тази книга става известна като "Книга на Учителя от Жълтия камък."

Четейки тази книга, Джанг Лян станал много мъдър. Той станал много вещ в справянето и контрола над опасни ситуации. Джанг Лян се култивирал, като се придържал към ученията на книгата. Той постигнал велики умения и можел да трансформира тялото си, за да влиза в други пространства. Можел дори да общува с богове.

Според "Биография на безсмъртните", след като постига просветление и бива погребан в полето на Цар Дракон, след смъртта си Джанг става син на велико божество. По време на възстанието на армията на Червените вежди, гробницата на Джанг Лян била ограбена. Крадецът видял в нея само една възглавница от жълт камък. Но възглавницата променила формата си и отлетяла нагоре като изгряваща звезда. В гробницата нямало нищо друго.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!