Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля ИВАНОВ (Epoch Times)

Китай: Наказание - бягане със смъкнати панталони

Учителка в китайско училище измисли необичаен начин да наказва непослушните ученици. Тя ги кара да тичат няколко обиколки по пистата, но със свалени панталони...



Оригиналната учителка работи в началното училище на град Цъйси, провинция Джедзян. На 31 октомври около 8 часа сутринта тя наказала три момчета, които много приказвали в час, да правят обиколки около футболното игрище на училището със смъкнати панталони. Освен това, тя прибавила към наказанието и две момичета, които да следят дали то се изпълнява както трябва.

Бягане със смъкнати панталони – наказание за трима ученика, приказвали много в час. Провинция Джедзян. Октомври 2011 год. Снимка: epochtimes.com

Но за нещастие на учителката, по същото време покрай училището минавал местен блогър с фотоапарат. Виждайки необичайното зрелище, той направил няколко снимки и ги качил в Интернет-форум.

„Тази сутрин, докато минавах покрай училището, погледнах към стадиона и не можах да разбера какво става. Три деца се опитваха да тичат със спуснати панталони, оставайки само по гащета. Те често падаха, но пак ставаха и продължаваха да тичат. Заедно с тях бягаха и две момичета. Тогава си помислих, какво нещастие е за децата да тренират по такъв унизителен начин”, - пише блогъра, публикувал снимките.

Снимките бързо се разпространили в китайската блогсфера, предизвиквайки вълна от подигравки и критики за унижението на децата.

Много местни родители също се включиха към дискусиите, изразявайки недоволството си срещу „произвола на учителката” и споделиха, че ако това се беше случило с техните деца те щяха да вдигнат голям скандал в училището.

Три часа по късно блогърът изтрил снимките и коментара си, като написал, че с него се е свързала учителката от училището, извинила се е за постъпката си и го е помолила да изтрие поста си.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!