Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля ИВАНОВ (Epoch Times)

ОИСР: Хората в Китай са нещастни

Китай е на последно място в доклада на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), който изследва удовлетвореността от живота на хората в 41 страни...

В публикуваният на 12 октомври отчет на ОИСР, наречен „Как живеем?” се посочва, че за определяне качеството на живот, изследователите вече няма да се опират толкова на ръста на БВП и на икономическото развитие. Този път при изготвяне на рейтинга са били използвани 11 критерия включително работа, доход, жилище, здраве, образование, състояние на околната среда и т.н.

Китай е на последно място в международно изследване за удовлетвореността от живота. Снимка: epochtimes.com

Известно, че по икономическо развитие Китай е на второ място в света и според някои прогнози скоро може да стане на първо. Въпреки това, качеството на живот в страната все още е на много по-ниско ниво от страните, които се смята, че Китай отдавна е изпреварил.

Председателят на ОИСР Хосе Анхел Гуриа Тревино разказа пред радио „Гласа на Америка”, за това как  всички са свикнали да обръщат голямо внимание само на икономическият ръст, но това съвсем не е достатъчно. Според него освен нивото на доходи е много важно и колко щастливи се чувстват хората. Така сред определящите фактори се явяват също и социалната сигурност, състоянието на околната среда и др.

Водещите места в рейтинга са заети от Дания, Канада и Норвегия. САЩ е на 12 място. На опашката заедно с  Китай са Унгария, Индия и Естония

Международната организация за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) е основана през 1948 година и е базирана в Париж (Франция).

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!