Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Fang Xiao (Epoch Times)

Гимназистки използвани като метреси в Китай

Наскоро правозащитната организация Chinese Human Rights Defenders (CHRD) съобщи, че гимназистки от Втора гимназия на гр. Уганг (Wugang), провинция Хунан (Hunan), са използвани за метреси от местни служители на Китайската комунистическа партия и богаташи...

CHRD информира, че тези момичета се продават евтино за 500 юана (приблизително 78 щ.д.) на месец, като спят с мъжете всеки уикенд. Повечето от тях са от бедни семейства. Според репортажи фермерите в селските региони се тревожат, че дъщерите им могат да бъдат подмамени. Много от тях лично прибират децата си у дома през уикендите.

Местните жители, интервюирани от Epoch Times, потвърдиха репортажа на CHRD.

Г-н Фенг (Feng), жител на гр. Уганг, каза: “Мой роднина се грижи за няколко метреси – всички току-що завършили гимназията. Те се нуждаят от средства и квартира. Днес Китай е икономическо общество. Човешката плът се е превърнала в разменна монета. За мъжете е гордост да имат млади любовници. Такова стана обществото”. 

Друг местен жител, г-н Йе (Ye), описва учебните заведения вечер като оживени места със спрели пред тях луксозни автомобили, с които богаташи и чиновници идват да вземат метресите си само срещу 500 юана на месец.

Служителка в кметството на Уганг изрази загриженост пред  Epoch Times: “Във Втора гимназия на Уганг има хиляди ученици. Възможно е някои момичета да са метреси. Това е популярно в колежите. Обществото трабва да му обърне внимание, за да се притиснат тези неморални хора”.

Докладът на CHRD изтъква, че тъй като гимназистите не са зрели индивиди, налице са нарушения на законите за защита на младежта, включително и на международни конвенции за защита на жените и децата. Според организацията отговорността е на Втора гимназия в Уганг и на властите.

По думите на г-н Шие (Xie), работещ в сферата на образованието в гр. Шаоянг (Shaoyang), провинция Хунан, това е често срещано явление в цял Китай. Според него младите момичета не познават злостта на обществото, а онези, които ги купуват, са мъже без морал и отегчени от жените на тяхна възраст. „Това е отвратително! То е един пагубен резултат от нравствения упадък на цялото общество“, коментира той.

Опитите на Epoch Times да се свърже по телефона с Втора гимназия в Уган бяха безуспешни.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!